سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
درباره وبلاگ

لوگو

آمار وبلاگ
  • بازدید امروز: 278
  • بازدید دیروز: 21
  • کل بازدیدها: 195568
  • بازدید ماهانه: 195568



نابغه کوچولو
صفحه نخست                  ATOM                 عناوین مطالب            نقشه سایت
سه شنبه 92 مرداد 15 :: 10:57 صبح ::  نویسنده : نابغه

6 نکته داغ تغذیه‌ای برای روزهای گرم

 

 

در فضای خنک غذا بخورید

هنگامی که وقت خوردن غذا می‌رسد، محیط اطراف را خنک کنید یا در فضای خنک غذا بخورید. غذا خوردن زیر آفتاب در هوای گرم اصلاً مناسب نیست. حتماً جای سایه و خنک را انتخاب کنید. غذاها هم نباید در معرض نور مستقیم خورشید قرار گیرند. نور مستقیم آفتاب مواد حیاتی غذاها مثل ویتامین‌ها را از بین می‌برد که به خصوص در مورد میوه‌ها و آب‌میوه‌ها بیشتر صدق می‌کند.

از این مواد غذایی کمتر بخورید

در هنگامی که درجه حرارت هوا از 20 درجه سانتی‌گراد رو به فزونی گذاشت، باید مصرف غذاهایی مثل گوشت پرچرب، ماهی‌های چرب، تخم‌مرغ، آجیل و انواع مغزها و دانه‌ها کاهش یابد. این بدان معنا نیست که مصرف مواد غذایی ذکر شده را کلاً قطع کنیم. جالب است بدانید که اتفاقاً این غذاها در بدن یک نوع احساس رضایت ایجاد می‌نمایند. مصرف این غذاها به مقدار کم باعث می‌شود از پرخوری، ریزه‌خواری و خوردن اسنک‌ها و میان وعده‌های ناسالم جلوگیری شود.

غذاهای سبک و کم حجم بخورید

در گرم‌ترین حالت‌های هوای تابستان حتماً به غذاهای سبک‌تر و کم حجم‌تر توجه کنید و آن‌ها را مصرف نمایید.

سعی کنید به طرق مختلف مقدار زیادی مایعات وارد بدن خود کنید. این موضوع می‌تواند از طریق مصرف سوپ سبزی‌ها، انواع نوشیدنی‌های گیاهی مثل چای سبز، عرقیات گیاهی و غیره تأمین شود.

همراه غذاهای سرخ کرده و گریل شده میوه و سبزی بخورید

با بالا رفتن درجه حرارت هوا به بالاتر از 20 درجه سانتی‌گراد، غذای اصلی مصرفی نباید غذاهای داغ و گرم باشد. غذاهای گرم عمدتاً متعلق به بهار، پاییز و زمستان هستند. حتماً متوجه شده‌اید که غذاهای سرخ‌کرده و غوطه‌ور در روغن و چربی و حتی تا حدودی غذاهای گریل شده به سیستم هضم انسان آسیب می‌زنند.

مایعات بسیار سرد به دستگاه‌های مختلف بدن آسیب وارد می‌کنند و به خصوص کار طبیعی کبد و معده را دچار اختلال کرده و گاهی در مسیر گوارش انسداد ایجاد می‌نمایند

روش گریل کردن غذا، آب غذاها را خشک می‌کند و لذا غذاهای پخته شده به این شیوه خشک‌تر می‌باشند. اگر در تابستان خواستید غذاهای سرخ‌کرده یا گریل شده مصرف کنید، یادتان باشد که حتماً در کنار آن‌ها از سبزی و میوه‌های سرد و مرطوب مثل گوجه‌فرنگی، خیار، کیوی، انبه و آناناس که آبدار هستند، استفاده کنید. این‌ها هم می‌توانند همراه گوشت پخته شوند و یا به صورت دورچین غذا و یا سالاد در کنار غذا مصرف شوند. این نوع تغذیه جبران خشکی و کم آبی غذاهای خشک و گریل شده را می‌نماید.

از غذاها و مایعات خیلی سرد کمتر بخورید

در روزهای گرم لازم است آب و املاح از دست رفته از بدن با افزودن کمی نمک به غذا جبران شود. استفاده از مایعات با درجه حرارت معمولی در تابستان بسیار مناسب‌تر از آب و مایعات بسیار سرد است. مایعات بسیار سرد به دستگاه‌های مختلف بدن آسیب وارد می‌کنند و به خصوص کار طبیعی کبد و معده را دچار اختلال کرده و گاهی در مسیر گوارش انسداد ایجاد می‌نمایند.

در هوای گرم باید از مصرف غذاهای چرب و سنگین در وعده‌های غذایی اجتناب کرد، زیرا این نوع غذاها در گردش خون نیز خلل وارد می‌کنند. با بالا رفتن درجه حرارت معمولاً افراد سبزی، سالاد، آب‌میوه و میوه بیشتری استفاده می‌کنند. دسرهای غذایی سرد معمولاً باعث ضعیف شدن سیستم گوارش می‌شوند.

پس به طور کلی باید از مصرف غذاها و نوشیدنی‌های بسیار سرد در تابستان اجتناب کرد. این نوع غذاها علاوه بر اثرات سوئی که بر کبد می‌گذارند ناراحتی‌های معده و مری ایجاد می‌کنند. همچنین مصرف غذاها و نوشیدنی‌های بسیار سرد باعث می‌شود که عمل هضم غذا متوقف شده و فقط هنگامی که طحال و کلیه‌ها معده را گرم کنند مجدداً به عمل هضم ادامه می‌دهد. اگر مصرف نوشیدنی‌ها و غذاهای سرد به صورت عادت درآید، می‌تواند کاملاً سیستم هضم را از کار بیندازد.

غذاها و نوشیدنی‌های سرد همچنین باعث جلوگیری از عرق کردن می‌شوند. اگر به هر حال با مصرف این نوع غذاهای سرد عرق می‌کنید، شما ذخایر انرژی قبلی در بدن را می‌سوزانید.

به غذاهای خود ادویه بیفزایید

اگر دچار ناراحتی معده نیستید، می‌توانید در روزهای خیلی گرم از ادویه‌های تند استفاده کنید. این امر باعث می‌شود شما بهتر عرق کنید. البته بهتر است ادویه‌ها و سبزی‌های تند مثل فلفل را همراه با میوه و سالاد مصرف نمایید. استفاده از مواد غذایی مثل تربچه، کاهو و میوه‌ها به همراه سبزی‌ها و ادویه‌های تند از تأثیرات منفی آن‌ها خواهد کاست.




موضوع مطلب :


سه شنبه 92 مرداد 15 :: 10:56 صبح ::  نویسنده : نابغه
آیا ژله استخوان‌ساز است؟

 

این روزها کودکان در محیط بسیار آلوده‌ای زندگی می‌کنند و در معرض تماس با فلزات سنگینی چون سرب، جیوه و کادمیوم هستند که به مرور زمان در بدن آن‌ها جمع می‌شود. این تجمع می‌تواند باعث بروز مشکلاتی مانند ناتوانی در یادگیری، بیش‌فعالی و افسردگی در آن‌ها شود، بنابراین در برهه‌ای از زمان که رشد کودک سریع‌تر می‌شود، باید به مسئله تنوع و تعادل در برنامه غذایی آن‌ها توجه بیشتری داشت و مراقب بود خوراکی‌های کم ارزش نخورند.

ژله یکی از همین خوراکی‌های کم ارزش است ولی بیشتر والدین با این تصور اشتباه که در استحکام استخوان‌ها تأثیر دارد، آن را به عنوان دسر در برنامه غذایی فرزندان خود می‌گنجانند درحالی‌که می‌توان به جای آن منابع غذایی بسیار غنی ازکلسیم مانند شیر، ماست، کنجد، بادام و انواع کلم‌ها را که تأمین‌کننده کلسیم مورد نیاز بدن هستند، در برنامه غذایی آن‌ها قرار داد.

در حال حاضر، ژله‌های آماده موجود در بازار که با رنگ‌ها و طعم‌های مختلف عرضه می‌شوند، از نظر تغذیه‌ای مناسب کودکان نیستند زیرا در بروز حساسیت در آن‌ها نقش دارند و ممکن است در برخی از بچه‌ها که زمینه آلرژی دارند، باعث بروز حساسیت به صورت خس‌خس سینه یا کهیر شوند.

اگر می‌خواهید بچه‌ها تغذیه سالمی داشته باشند، انواع مغزها، میوه و سبزی‌ها را در برنامه غذایی‌شان بگنجانید و با استفاده از مخلوط آب‌میوه‌های طبیعی با ژلاتین‌های استاندارد، ژله خانگی تهیه کنید. می‌توانید علاوه بر آب‌میوه‌های طبیعی، انواع میوه‌ها یا بستنی را نیز به ژله اضافه کنید.

هرچند بهتر است به جای اینکه ذائقه کودک را به چنین خوراکی‌هایی عادت دهید، ترکیبی از انواع مغزها یا مخلوطی از سالاد میوه (ترکیب میوه‌ها همراه با کنجد، بادام یا گردو) را در برنامه غذایی او بگنجانید و به عنوان میان‌وعده‌ای سالم در اختیارش قرار دهید تا قسمتی از نیازهایش به انواع ریزمغذی‌ها تأمین شود.

توان مقاومتی کودکان امروزی در مقابل عوامل بیماری‌زا و آلودگی‌های احتمالی به دلیل بدغذایی، کم‌خوابی و رعایت نکردن تناسب در مصرف مواد غذایی، بسیار ضعیف است و معمولاً بعد از سن 3 سالگی، مصرف تنقلات و کم‌تحرکی در کودکان باعث چاق‌تر شدن آن‌ها می‌شود بنابراین زمانی که می‌توان کودک را به خوردن انواع مغزها تشویق کرد، لزومی ندارد خوراکی‌هایی مانند ژله را در برنامه غذایی آن‌ها گنجاند.

 

 




موضوع مطلب :


سه شنبه 92 مرداد 15 :: 10:55 صبح ::  نویسنده : نابغه

اگر قصد سفر دارید، بخوانید

با توجه به مدت سفر یک برنامه غذایی برای خود تهیه کنید. اهمیت تهیه چنین برنامه‌ای در سلامت افراد تاثیرگذار است. این برنامه باید با توجه به فاکتورهای مختلفی مانند تعداد افراد همراه در سفر، وضعیت اقتصادی و میزان هزینه‌ای که قرار است برای غذا اختصاص داده شود، ترکیب سنی افراد خانواده و نیاز‌های تغذیه‌ای آن‌ها و امکانات مورد دسترسی در مقصد سفر، امکان یا عدم امکان تهیه غذا در محل اسکان و... به دقت برنامه‌ریزی شود. 
یکی از فواید این برنامه‌ریزی این است که امکان تهیه مواد اولیه از شهر خودتان با قیمت مناسب‌تر و اطمینان بیشتر از سلامت آن وجود دارد. به علاوه با مشخص بودن وعده‌های غذایی و آمادگی برای تهیه آن‌ها شما می‌توانید از انتخاب از سر ناچاری و تصادفی غذا در سفر پیشگیری کنید.
برای انتخاب غذاها برای وعده‌های مختلف ترکیب سنی افراد را در نظر بگیرید. برای مثال ممکن است بین این افراد کودکان و سالمندانی باشند که امکان مصرف غذاهای خاصی را ندارند و ممکن است مصرف بعضی از غذاهای خاص حتی آن‌ها را بیمار کند. 
در صورتی که چنین برنامه‌ای طرح شده باشد به شما امکان می‌دهد که با آماده‌سازی قسمتی از مراحل پخت پیش از سفر و فریز کردن آن در مدت آماده‌سازی غذا در هنگام سفر صرفه‌جویی کنید. 
با داشتن چنین برنامه‌ای شما می‌توانید بعضی از غذاهای کم کالری و سبک را بین وعده‌هایی که غذا مفصل‌تر و پر کالری‌تر است قرار دهید. همچنین اگر فرصت تهیه غذای شما محدود است می‌توانید غذاهایی را در فهرست برنامه غذایی قرار دهید که سریع آماده می‌شوند. 
همچنین برای حمل لوازم کمتر می‌توانید غذاهایی که ملزومات کمتری برای تهیه نیاز دارند انتخاب و در فهرست خود قرار دهید. 
ممکن است علاقه‌مند باشید که در سفر به مناطق مختلف از غذاهای محلی آن‌ها استفاده کنید. با توجه به این‌که در رستوران‌های مناطق مختلف کشور معمولا چند مورد غذای ویژه تهیه می‌شود امکان خرید و مصرف این غذاها در محل وجود ندارد. فکر بدی نیست که به تجربه آشپزیتان بیفزایید و با استفاده از راهنمایی افراد محلی خود اقدام به پخت این غذاها کنید. در این موارد سعی کنید غذایی را برای پخت انتخاب کنید که مواد اولیه و روش پخت سالم‌تری چه از نظر بهداشتی و تغذیه‌ای داشته باشد. متنوع‌ترین غذاها در این بین غذاهایی هستند که در ترکیب آن‌ها سبزی به کار رفته است. 
در این برنامه‌ریزی میان‌وعده‌ها را در نظر بگیرید زیرا بخش زیادی از انرژی دریافتی روزانه از همین میان‌وعده‌ها دریافت می‌شود. در نظر گرفتن میوه برای مصرف در میان‌وعده البته با توجه به شست‌وشوی کامل انتخاب بسیار خوبی است. برای حمل سالم موادغذایی از ظروف و یخچال‌های مطمئن که غذاها را تا درجه حرارت مطمئن سرد نگه می‌دارند استفاده کنید و به محض رسیدن به مقصد، غذاها را به یخچال منتقل کنید تا دمای آن‌ها کاهش پیدا نکند و همچنان سرد بماند. 
آب سالم حیاتی‌ترین نیازها بعد از اکسیژن 

آب از جمله اساسی‌ترین و اجتناب‌ناپذیرترین ملزومات زندگی تلقی می‌شود. ولی متاسفانه دسترسی به آب سالم و گوارا و دور از آلودگی، در مسیر حرکت و حتی در محل اقامت، همواره امکان‌پذیر نیست. آب ناسالم ممکن است بیماری‌های ویروسی مثل هپاتیت A و E، فلج‌اطفال، اسهال‌های ناشی از ویروس‌ها یا ویروس‌های روده‌ای (که به‌خصوص در نوزادان و کودکان امکان انتقال بیماری‌های مختلف از طریق آب آلوده بسیار بالا است)، یا بیماری‌های باکتریایی مثل تب تیفویید، اسهال خونی باسیلی، اسهال ناشی از ECOLI و حتی وبا، یا تک‌یاخته‌هایی مثل آمیب، ژیاردیا و انگل‌هایی مثل کرم قلابدار، کیست هیداتیک، کرم کدو و کرم نواری را به مصرف‌کنندگان بی‌‌احتیاط و ناآگاه منتقل سازد. 
علاوه بر این آلودگی‌ها، اغلب آب‌های قابل دسترس در مسیر حرکت، ممکن است حاوی مواد سمی و شیمیایی ناشی از زباله‌های صنعتی و کشاورزی باشند. موادی مانند سیانیدها، انواع‌ فلزات سنگین از جمله سرب، کادمیوم، جیوه، عوامل نیتروژنی، مواد بی‌‌رنگ‌کننده سولفیدها، آمونیاک، زیست‌کش‌های آلی و ده‌ها موارد دیگر نیز هستند که برای مصرف‌‌کنندگان بسیار زیانبار و بیماری‌‌‌زا هستند. 
برای جلوگیری از هرگونه بیماری، همراه بردن آب سالم و گوارا برای نوشیدن یا برای شست ‌و شو در مسیر سفر توصیه می‌شود. قرار دادن آب سالم در بطری‌های آب‌ معدنی یا خرید آب‌های معدنی و فریز کردن آن، این امکان را فراهم می‌سازد که در طول سفر با ذوب تدریجی آن‌ها آب آشامیدنی خنک، سالم و دلچسب در اختیار افراد خانواده به‌ویژه برای بچه‌ها فراهم شود یا با استفاده از فلاکس می‌تواند آب جوشیده‌ لازم را برای تهیه‌ چای در طول سفر به همراه داشته باشید و از چای تمیز و پاکیزه برای رفع خستگی و تمدد اعصاب استفاده شود. 
صرف غذا در غذاخوری‌های بین راه

اگر در رستوران‌های بین راه ناچار به تغذیه هستید، توجه کنید که آب مورد مصرف آن‌ها از چه منبعی است. اگر از آب چاه یا آب چشمه برای پخت و پز و شست‌وشو استفاده می‌شود، احتمال آلودگی چنین آب‌هایی بسیار بالاست، لذا از میل کردن سالادهای تهیه شده از کاهو و کلم و خیار و گوجه‌‌فرنگی با سس مایونز یا سس‌های خامه‌ای جدا خودداری کنید. 
نوشیدن آب یخ قرار داده شده در پارچ‌های پلاستیکی یا فلزی ممکن است بیماری‌‌زا باشد، به‌ویژه برای کودکان خردسال به هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود. حتی نوشابه‌های درب بسته‌ای که در حوضچه‌ها نگهداری می‌شوند، ممکن است به صورت ثانویه، آلودگی پیدا کرده باشند. - از میل کردن غذاهای حاوی سس و خورش‌های گوشت، مرغ و خوراک ماهی خودداری کنید؛ به‌خصوص اگر ادویه فراوان به این قبیل خوراکی‌ها افزوده شده باشد تا به این ترتیب تغییر رنگ، طعم و فساد آن‌ها معلوم نشود، زیرا در چنین محیط‌هایی امکان آلودگی و کهنگی مواد خام اولیه بسیار بالا بوده و علاوه بر عدم رعایت بهداشت فردی و محیطی، امکان نگهداری مواد پخته شده در محیط‌های نامناسب (با برودت یا حرارت ناکافی) وجود دارد که به ‌طور تصاعدی با مجذور زمان، گستردگی آلودگی‌های اولیه را به شدت افزایش می‌دهد. 
از میل کردن کباب کوبیده، همبرگر و به‌ طور کلی فرآورده‌های حاوی گوشت چرخ کرده که ناخالصی فراوان دارند، پرهیز کنید، چراکه بسیار فسادپذیر بوده و امکان کهنگی و آلودگی آن‌ها بسیار بالا است. علاوه بر آن به دلیل نرسیدن حرارت لازم در زمان پخت به قسمت‌های داخلی و مرکز چنین غذاهایی، آلودگی‌های اولیه و ثانویه از بین نمی‌روند و به راحتی با مصرف چنین موادی انواع کیست‌ها، تخم انگل‌ها، میکروارگانیسم‌ها و سموم آن‌ها به بدن مصرف‌کنندگان منتقل می‌شود. 
برای اطمینان از تمیزی و پاک بودن لیوان‌ها، علاوه بر مسائلی که در قبل گفته شد، اگر آن‌ها را در مقابل روشنایی قرار دهید، به احتمال زیاد جای انگشتان و لب‌هایی که قبل از شما به آن خورده، ملاحظه خواهید کرد یا لکه‌های فراوان دیگری که مشاهده می‌شود، دلیل دیگری بر عدم رعایت بهداشت در این محل است. 
در مورد لیوان‌های یک‌بار مصرف هم زیاد مطمئن نباشید که شما نخستین نفر استفاده‌کننده از آن‌ها هستید! لذا توصیه می‌شود که بعد از استفاده لیوان یک‌بار مصرف، حتما آن را مچاله کرده یا پاره کنید. در ضمن اغلب لیوا‌ن‌های یک‌بار مصرف، به علت ترکیبات خاصی که دارند، برای موادغذایی و نوشیدنی‌های داغ مناسب نیستند. 
استفاده از صابون‌های قرار داده شده در دست‌‌شویی‌های مراکز عمومی نه تنها عامل رفع آلودگی‌ نیست، بلکه خود وسیله انتقال انواع قارچ‌ها، ویروس‌ها و میکروب‌ها هستند و بهتر است در چنین محیط‌هایی از صابون مایع تمیز و مطمئن استفاده شود، یا به همراه بردن صابون‌های کاغذی یا معمولی بسیار مفید خواهد بود. 
چه باید کرد؟ 

قبول داشته باشید که هیچ ماده خوراکی سالم‌تر، گواراتر و مناسب‌تر از مواد تهیه شده در منزل به وسیله کدبانوی هر خانواده‌ای نیست، چراکه از سوی فرد مطمئن و از مواد اولیه تازه و تمیز تهیه و فراهم شده است. لذا همراه بردن غذاهای مناسب خانگی برای بین راه، از ابتلای شما و فرزندان‌تان به مسمومیت‌های غذایی خفیف و شدید جلوگیری خواهد کرد. 
از جمله بهترین مواد خوراکی و وسایل برای طول سفر شامل مواد ذیل است: 

ساندویچ‌های خانگی تهیه شده از نان، پنیر، گوجه ‌فرنگی و خیار، یا نان، کره، تخم‌مرغ آب ‌پز و سفت شده خیارشور و گوجه‌‌فرنگی، یا کوکوی سیب ‌زمینی، کتلت‌های خانگی و شامی‌های تهیه شده در منزل یا به همراه داشتن مقداری عسل یا مربا، مقداری گردو و چند عدد لیوان و بشقاب یک‌بار مصرف، سبزیجات، میوه‌های شسته و ضدعفونی شده و تنقلاتی همچون نخودچی، کشمش، انجیر، بادام، گردو، پسته، خرما و فلاکس آب جوشیده برای تهیه چای شما را کاملا راضی خواهد کرد.

به‌ویژه اگر خردسالی دارید که به نوشیدن شیر عادت دارد و خود شما هم میل دارید از شیر گرم و گوارا استفاده کنید، یک جعبه شیر خشک همراه فلاکس آب جوشیده این مشکل را به راحتی برطرف می‌‌سازد. 
توصیه‌های قابل توجه در شهر محل اقامت 

از نوشیدن شیرهای محلی و غیرقابل اطمینان، پنیر محلی و پاستوریزه نشده، بستنی‌های سنتی، سرشیر و خامه‌های باز خود‌داری کنید. بسیاری از بیماری‌ها و مسمومیت‌های غذایی از همین طریق اتفاق می‌افتند، چون فلور میکروبی که به طور طبیعی در بدن افراد وجود دارد، در محیط‌های مختلف با یکدیگر متفاوت است. لذا عامل سردرگمی سیستم ایمنی بدن و عکس‌العمل کُند آن جهت دفاع و مبارزه با عوامل بیماری ‌زای جدید می‌شود. 
با رعایت بهداشت به تدریج بدن خودتان را آماده دفاع کرده و بی‌محابا و به مقدار زیاد موادغذایی نامطمئن را مصرف نکنید، به‌خصوص سالادهای خام و موادغذایی سس‌دار و پُرادویه که تغییر طعم غذاها را می‌پوشاند، کمتر مصرف کنید. 
در ضمن سبزیجات و میوه‌های محلی را که به صورت خام مصرف می‌شوند، با قید احتیاط به برنامه غذایی روزانه خود اضافه کنید و بهتر است از سالادهای تهیه شده از انواع سبزیجات پخته با آب لیموی تازه و روغن زیتون استفاده کنید. 
مجددا یاد‌آوری می‌شود از مصرف غذا در محل‌های پرازدحام و شلوغ خودداری کنید، چراکه در چنین شرایط پُر استرسی امکانات لازم حتی برای هتل‌ها و غذاخوری‌های درجه یک نیز جهت رعایت کلیه شرایط بهداشتی مهیا نیست.
اگر در منزل دوست و فامیل اقامت ندارید، بهتر است به جای استفاده از غذاهای مراکز عمومی، از غذاها و مواد مناسب که امکان تهیه آن‌ها به آسانی فراهم است، نیاز خود و خانواده‌ را برطرف کنید.



موضوع مطلب :


سه شنبه 92 مرداد 15 :: 10:50 صبح ::  نویسنده : نابغه

 

6 ورزش چشمی برای کاربران رایانه

خیره شدن به صفحه مانیتور روی چشم ها فشار وارد می کند. کافی نبودن نور، کار طولانی مدت با رایانه، پلک نزدن و... باعث خستگی چشم می شود. امروزه میلیون ها نفر دچار خستگی مفرط چشم بر اثر استفاده از رایانه می شوند.خستگی چشم نه تنها باعث افت کار و افزایش اشتباهات فرد می شود بلکه در مواردی سردرد را نیز به همراه دارد. از آن جا که کنار گذاشتن رایانه ناممکن است انجام ورزش های چشمی مفیدی توصیه می شود تا این فشار کاهش یابد.

ورزش با کف دست :
ابتدا درست و راحت بنشینید کف دست ها را به هم بمالید تا حرارت ایجاد شود.سپس دست چپ را روی چشم چپ و دست راست را روی چشم راست قرار دهید. بگذارید حرارت ایجاد شده چشم ها را گرم کند.

پلک زدن :
پلک نزدن منظم یکی از عوامل مهم در ایجاد خستگی چشم است و باعث خشکی و خارش چشم می شود. باید خود را عادت دهید تا هنگام کار با رایانه هر 4 ثانیه پلک بزنید.

 چرخاندن حدقه چشم :
این حرکت برای افرادی که ساعت ها جلوی صفحه رایانه می نشینند موثر است. برای انجام دادن این ورزش، چشم ها را ببندید و به صورت چرخشی حرکت دهید.

تمرین چشمی :
پس از ساعت ها خیره شدن به صفحه رایانه روی صندلی بنشینید و به اتاقی که در آن هستید نگاه کنید و به طرح کلی هر چیز موجود در اتاق به دقت بنگرید. به عنوان مثال ابتدا به تلویزیون، سپس پنجره و... بنگرید. هدف از این کار حرکت مداوم و آهسته چشم است.

تمرکز :
استراحت بصری به خود بدهید و هر از گاهی روی شیء دیگری تمرکز کنید. لازم است نگاهتان را از روی صفحه رایانه بردارید و برای ثانیه یا دقیقه ای به چیز دیگری خیره شوید.

استراحت چشم :
برای شروع در حالی که نشسته اید چشم ها را ببندید و تا حد امکان به بالا نگاه کنید برای لحظه ای چشمتان را در همان وضعیت نگه دارید سپس به پایین نگاه کنید. این کار را چند بار تکرار کنید. سپس چشم ها را باز کنید و به همه جا نگاهی بیندازید. چشم ها را دوباره ببندید و در حالی که پلکتان بسته است، چشم ها را به سمت راست و چپ حرکت دهید. این کار را چند بار تکرار کنید.



موضوع مطلب :


سه شنبه 92 مرداد 15 :: 10:48 صبح ::  نویسنده : نابغه

در هنگام گیرکردن اجسام در گلوی بچه ها چه کنیم؟

بچه‌ها در سال اول تولد به خاطر شکل نگرفتن کامل حس لامسه به غیر از دست‌ها از دهان‌شان به عنوان راهی برای شناخت دنیا و اشیا دور و برشان استفاده می‌کنند و به همین دلیل اصلا عجیب نیست که این اجسام وارد دهان و مجاری تنفسی آن‌ها شود...
که دراغلب مواقع این مشکل آن‌قدر ترسناک است که والدین دستپاچه می‌شوند و به اصطلاح دست و پای‌شان را گم می‌کنند و بیشتر از آنکه به بچه کمک کنند باعث مشکلات دیگری هم می‌شوند که شاید اگر دست به کاری نمی‌زدند بهتر بود.

با دکتر بیژن غفوریان، متخصص کودکان و نوزادان در این باره گفت‌وگویی کردیم و از ایشان پرسیدیم اگر خدای ناکرده چنین اتفاقی افتاد بهترین کاری که در خانه می‌توانیم انجام دهیم چیست؟

از تنقلات تا اسباب‌بازی

بچه‌های کوچک که به تازگی خزیدن را شروع کرده‌اند یا بچه‌های نوپایی که به تازگی چند قدمی برمی‌دارند بیشترین بچه‌هایی هستند که در معرض چنین خطری هستند چون آن‌ها کنجکاو‌تر و در عین حال نا‌آگاه‌ترند و ممکن است به خودشان صدمه بیشتری بزنند. آجیل و به خصوص بادام زمینی، دانه‌های برشته غلات، تکه‌های میوه و هسته آن‌ها، آبنبات، ذرت، تخمه آفتابگردان و هندوانه، اسباب‌بازی‌های کوچک، اجسام گرد و براق از مهم‌ترین و خطرناک‌ترین اجسام هستند که باید مراقب بود همیشه دور از دسترس بچه‌ها باشند.

علائم و نشانه‌ها

علائم ورود جسم خارجی به مجاری تنفسی در 3 مرحله دیده می‌شود. مرحله اول سرفه‌های شدید، گریه و ضعف کودک، کبود شدن و حالت تهوع است اما شاید بعد از چند دقیقه بهبود موقتی ناشی از توقف سرفه‌ها به علت خستگی بیمار دیده شود که بسیار گول زننده و خطرناک است و  ممکن است اطرافیان تصور کنند خطر رفع شده است و در آخر به وجود آمدن عوارض تنگی نفس، عفونت و سایر عوارض.

اولین قدم

در اولین برخورد با چنین مشکلی شناخت سریع نوع انسداد و اقدامات فوری در نجات کودک بسیار موثر است. انسداد ناشی از جسم خارجی در اکثر موارد ناقص است و مقداری راه برای گذر هوا وجود دارد و خیلی کم پیش می‌آید که انسداد کامل در مجاری تنفس اتفاق بیفتد ولی باید بدانید که هرکدام از این دو نوع، علائم و نشانه‌های خود را دارند و نوع برخورد با هرکدام از آن‌ها متفاوت است پس قبل از هر نوع اقدامی باید خوب بررسی کنید که با چه انسدادی طرف هستید.

اگر بچه بالای یک سال بود

اگر بچه هوشیار بود به او بگویید که بایستد 5 فشار محکم به ناحیه پایین جناغ سینه وارد کنید. ممکن است این کار تا 10 بار تکرار شود. اگر هوشیار نبود و روی زمین دراز کشیده بود باید با قرار دادن 2 دست روی ناحیه زیر جناغ 5 فشار محکم به سمت داخل و بالا وارد کرد و سپس دهان را بررسی کنید و جسم خارجی را نگاه کنید.

چه کار باید بکنیم؟

 قبل از هر کاری با مراکز فوریت‌های پزشکی تماس بگیرید چون ممکن است خودتان وارد عمل شوید و موفق نشوید و زمان را هم از دست بدهید.  اگر بچه این قدر کوچک نیست که می‌فهمد سرفه کردن چیست و توانایی سرفه کردن دارد ضمن مراقبت دقیق، او را تشویق به سرفه کنید ولی اگر بچه کوچک‌تر از آن است که بشود چنین درخواستی از او کرد یا در صورت تشدید اختلال تنفس، گرفتگی صدا و کاهش هوشیاری باید چند کار مهم انجام دهید. اول به داخل دهان کودک نگاه کنید و با پایین کشیدن لب و زبان جسمی که در گلویش گیر کرده را خیلی سریع بیرون بیاورید البته قبل از این‌که چنین کاری را انجام دهید باید به خوبی بر خودتان مسلط شوید و این کار را در عین سرعت و دقت انجام دهید.

هرگز نباید بدون دیدن جسم خارجی انگشت را وارد دهان بچه کرد چون ممکن است با پایین رفتن جسم خارجی انسداد ناقص را به انسداد کامل تبدیل کنید و اوضاع را وخیم‌تر از آنچه هست کنید.خارج کردن جسم خارجی از گلوی بچه زیر یک سال سخت‌تر و نفس‌گیر است و اگر اطمینان به نفس کافی را ندارید دست به هیچ اقدام عملی نزنید اما اگر دست به کار شدید طبق اشکال زیر اقدام کنید.

مرحله اول

در صورت مشاهده جسم خارجی باید آن رابا رد کردن انگشت نشانه از کنار جسم و سپس خم کردن انگشت بااحتیاط خارج کرد.

مرحله دوم

در صورت عدم مشاهده جسم خارجی برای کودک زیر یک سال، کودک را نگه داشته ابتدا با قسمت نرم پایین شست 5 ضربه به پشت  و سپس 5 بار فشار ناحیه پایین جناغ سینه با دو انگشت 4و3  انجام دهید و سپس داخل دهان کودک را بررسی کرده و جسم را خارج کنید.

مرحله سوم

در صورت عدم برقراری تنفس باید تهویه تنفسی برای کودک با تنفس دهان به دهان انجام شود و در صورت لزوم مراحل فوق تکرار شود. این مراحل تا خارج شدن جسم خارجی یا رسیدن نیروی امداد ادامه پیدا می‌کند.





موضوع مطلب :


سه شنبه 92 مرداد 15 :: 10:45 صبح ::  نویسنده : نابغه


نتایج مطالعه روی 7000 هزار داوطلب نشان می‌دهد افرادی که در زندگی خود احساس مسئولیت قوی دارند بیش از 70 درصد کمتر از سایرین دچار سکته می‌شوند.

متخصصان در این مطالعه عوامل تشدید کننده دیگری نظیر فشارخون و مصرف الکل را نیز در نظر گرفتند و معتقدند این عوامل روی سیستم ایمنی بدن تاثیر مخرب دارند.

«اریک کیم»، روانشناس بالینی و سرپرست اصلی این مطالعه در دانشگاه میشیگان می‌گوید: دنبال کردن یک هدف مشخص در زندگی نه تنها کیفیت زندگی را بالا می‌برد بلکه سلامت جسمانی را ارتقا داده و موجب طول عمر می‌شود.

نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که هرچه حس مسوولیت پذیری در افراد بالاتر باشد، خطر ابتلای آنها به سکته کاهش می‌یابد.

مطالعه دیگری نیز نشان داده است که تفکر مثبت سطح هورمون کورتیزول را که هورمون اصلی استرس و یکی از دلایل مهم سکته است، کاهش می‌دهد.



موضوع مطلب :


سه شنبه 92 مرداد 15 :: 10:38 صبح ::  نویسنده : نابغه

شیوه زندگی خود را اصلاح کنید

باتوجه به مشکلات اقتصادی بسیاری از افراد ناچار هستند بیشترساعت شبانه روز را در محل کار حضور داشته باشند. این شیوه زندگی در خانواده‌هایی که مدت کوتاهی از شکل‌گیری‌شان می‌گذرد مرسوم شده و به بیان دیگر می‌توان گفت آن‌ها به این شیوه از زندگی عادت کرده‌اند. عادت به این شیوه زندگی که موجب کم تحرکی است زمینه‌ساز بیماری‌های قلبی - عروقی و دیابت می‌شود. نشستن پشت میز، کار با رایانه برای چند ساعت باعث خستگی مفرط و مشکلات روحی و جسمی می‌شود که در نهایت کاهش امید به زندگی و کاهش طول عمر را درپی خواهد داشت.

افرادی که برای تغییر شیوه‌های زندگی برنامه‌های روزمره‌ای را تدارک دیده‌اند علاوه بر خارج کردن زندگی شان از یکنواختی، راهی به دروازه سلامت جسم و روح گشوده‌اند.

تمرینات ورزشی یکی از این برنامه‌هاست که علاوه بر تغییر در شیوه زندگی به سلامت جسم و شادابی روح کمک می‌کند، به طوری که افراد ورزشکار از روح و بدن سالم‌تری برخوردارند.دکتر پویا دانشور متخصص پزشکی ورزشی با اشاره به بحران بیماری‌های ناشی از فقر حرکتی و چاقی، فشار خون و چربی بالا از نیمه دوم قرن20 می‌گوید: از نیمه دوم این قرن زندگی‌ها به کم‌تحرکی سوق پیدا کرد و اختراع کنترل تلویزیون باعث شد تا تحرک انسان‌ها حتی برای عوض کردن کانال تلویزیون نیز کاهش پیدا کند. این بحران در قرن 21 به اوج خود رسید امروزه بیش از 50 درصد مردم ایران و به‌خصوص زنان با مشکل چاقی مواجه هستند و 20 درصد افراد جامعه از فشار خون بالا رنج می‌برند و 30 درصد از آنان چربی خون‌شان بیشتر از اندازه طبیعی است. وی ادامه داد: برای بررسی این موضوع باید از سه دیدگاه دانش، بینش و عملکرد به این مقوله نگاه کرد. وقتی افراد یک جامعه به دانشی می‌رسند، باید بینش آن را نیز کسب و به گونه‌ای عمل کنند که این عمل منطبق با اهداف آنها باشد.

متاسفانه در دانش و بینش خود به این نتیجه می‌رسیم چاقی خوب نیست و عوارض بدی برای بدن به دنبال دارد، اما در عمل هیچگاه به دنبال اصلاح شیوه زندگی نیستیم و بازهم به همان شیوه نادرست گذشته وضعیت را ادامه می‌دهیم. از نیمه دوم قرن بیستم مسئولان جوامع مختلف به دنبال راه حلی بودند تا شیوه زندگی مردم را به گونه‌ای تغییر دهند که فعالیت جزئی از زندگی آن‌ها شود و مردم در شیوه جدید زندگی خود فعالیت‌های فیزیکی و رژیم غذایی مناسب را گنجانده و آن را اجرا کنند. دکتر دانشور با اشاره به توصیه سازمان بهداشت جهانی در این ارتباط گفت: سازمان بهداشت جهانی بر فعالیت‌هایی که باعث اصلاح شیوه زندگی است تاکید دارد.

به‌طور مثال توصیه شده است اگر در آپارتمان زندگی می‌کنیم تا طبقه اول را از پله برویم و سپس از آسانسور استفاده کنیم. همچنین افراد برای خرید در محله از خودرو استفاده نکرده و سعی کنند آخر هفته همراه با خانواده به پارک و یا فضای سبزرفته و پیاده‌روی کنند. در ادارات نیز آسانسور طبقه اول در اختیار بیماران قلبی و حرکتی قرار می‌گیرد. سرویس حمل و نقل ادارات نیز پرسنل را یک کیلومتر پایین‌تر از اداره پیاده کنند تا کارمندان این مسیر را پیاده‌روی کنند. افراد بالای 35 سال بویژه کارمندان و آن‌هایی که دارای زندگی کم‌تحرکی هستند برای تغییر در شیوه زندگی و رهایی از مشکلات پشت میز نشینی ابتدا باید به‌ این منظور ضمن مراجعه به پزشک، نسبت به بررسی مسائلی چون قند خون، فشار خون، چربی خون و دیگر فاکتورهای خطرزا اقدام کنند.

این پزشک ورزشی هدف از انجام این توصیه‌ها را فعالیت فیزیکی برای کمک به سلامت انسان برشمرد و ادامه داد: از نظر علمی بهترین فعالیت فیزیکی برای سلامت انسان انجام ورزش‌های هوازی است که باید حداقل 3 و حداکثر 5 روز در هفته و هر بار نیز نیم ساعت با شدت متوسط انجام شود. فعالیت هوازی به زبان ساده، فعالیت ورزشی مداومی است که حداقل 20 دقیقه طول بکشد و تمام عضلات بزرگ بدن را درگیر کند. پیاده روی سریع، دویدن آرام، دوچرخه سواری، شنا و اسکیت از جمله ورزش‌های هوازی است. برای شروع باید هفته نخست را با روزی نیم ساعت آغاز کرد و در ادامه باید تلاش شود تا به یک ساعت برسد.

چه زمانی از روز برای انجام ورزش‌های هوازی مناسب است؟ برای پاسخ به آن باید گفت 10 سال است که متخصصان دنیا به این نتیجه رسیده‌اند زمان انجام ورزش‌های هوازی تفاوتی نمی‌کند و می‌تواند هر زمانی از شبانه روز باشد. حتی افرادی که امکان اختصاص دادن 30 دقیقه را ندارند، می‌توانند آن را به سه فرصت 10 دقیقه‌ای در سه نوبت صبح، ظهر و شب تقسیم کنند.

در کل باید گفت هدف کارشناسان سلامت این است که قید و بندها را بردارند تا افراد در هر زمانی از شبانه روز ورزش کنند اما این‌که گفته شد ورزش‌های هوازی باید با شدت متوسط انجام شود منظور این است که شدت فعالیت ورزشی زمانی متوسط و مفید است که فرد به نفس نفس بیفتد ولی بتواند با افراد دیگری که در کنارش هستند، صحبت کند و نباید شدت این ورزش به اندازه‌ای باشد که فرد قادر به حرف زدن و یا نفس کشیدن راحت نباشد. ورزش با شدت متوسط برای بدن بسیار مفید است و بعد از پایان ورزش به انسان احساس لذت می‌دهد، اما شدت زیاد تمرینات ورزشی باعث می‌شود، احساس کوفتگی و یا خستگی زیاد فرد را از ادامه ورزش دلزده و یا منصرف کند.




موضوع مطلب :


سه شنبه 92 مرداد 15 :: 10:38 صبح ::  نویسنده : نابغه

بینی، تنها اندام بویایی بدن نیست

چنین حسگرهایی در قلب، ریه و خون انسان هم وجود دارند.

«پیتر شیبرله» متخصص شیمی غذا در دانشگاه مونیخ و مرکز تحقیقات شیمی غذا در آلمان طی بیانیه ای اظهار داشت: با در نظر گیری تحقیقات جدید مبنی بر وجود حسگرهای بویایی در قلب، آیا می توان گفت که قلب بوی غذای خوشمزه ای را که شما چند لحظه قبل خوردید  احساس می کند؟ ما هنوز پاسخی برای این پرسش نداریم.

نتایج این کشف عجیب درنشست انجمن شیمی آمریکا که در نیواورلئان برگزار شده اعلام شد.

وقتی که مواد شیمیایی که از غذا به واسطه هوا منتقل می شوند وارد بینی می شوند به گیرنده های بویایی می چسبند و آبشار کوچکی را تحریک می کنند که به مغز می گوید این بو چه بویی است. پیشتر تصور می شد که این گیرنده ها تنها در بافت های پوشیده از مخاطی وجود دارد که در انتهای بینی هستند، اما شواهد جدید می گویند که سایر اندام های بدن نیز از این گیرنده ها برخوردارند.

برای مثال، سلول های بنیادی دربرگیرنده گیرنده های بو هستند که گفته می شوند این گیرنده ها نقش مهمی در کمک به اسپرم برای تشخیص محل تخمک ایفا می کنند. شواهد درحال رشد امروز نشان می دهد که این گیرنده ها در قلب، ریه ها و خون نیز وجود دارد.

شیبرله و همکارانش اخیرا به این نتیجه رسیدند که سلولهای خون انسان متمایل به ملکولهای مرتبط با بوهای خاص هستند.

 سلول های خونی که در یک سمت محفظه های مجزا قرار می گیرد و در سمت دیگر ترکیب های بو دار قرار می گیرد، سلول های خونی به سمت بو حرکت می کنند. مشخص نیست که آیا این ترکیب خونی در بدن به همین شیوه ای کار می کند که در بینی عمل می کند یا خیر، اما شیبرله امیدوار است که بتواند به این پاسخ پی ببرد.

شیبرله در زمینه حس شناسی کار می کند به عنوان علمی که به بررسی این موضوع می پردازد که کدام یک از هزاران هزار ترکیب بویی برای ذائقه و بویایی انسان مهم است. این علم توضیح می دهد که چرا بو، مزه و احساس برخی غذاها به تحریک اشتها و یا عدم تحریک آن کمک می کند.

به طور خاص شیبرله به بوهای پیچیده در غذاهایی چون شکلات و قهوه توجه می کند.

در آزمایشگاه وی، محققان بوها را به تشکیل دهنده های شیمیایی خود شکسته و آنها را به شیوه های دیگری ترکیب می کنند.

دانشمندان اکنون به این نتیجه رسیده اند که قهوه دربرگیرنده بیش از 1000 ترکیب بویی است که تنها 25 ترکیب آنها به گیرنده های بویایی می چسبند تا یک بو ایجاد کنند.




موضوع مطلب :


سه شنبه 92 مرداد 15 :: 10:37 صبح ::  نویسنده : نابغه



7 درمان طبیعی آلرژی


هم زمان با شروع فصل بهار، بسیاری از افراد در واکنش به گرده افشانی گیاهان و گل ها، دچار آلرژی یا حساسیت می شوند.


البته آلرژی تنها مربوط به فصل بهار نمی باشد، بلکه یک فرد ممکن است به بسیاری از مواد مانند انواع غذاها، عطرها و ... حساسیت داشته باشد،  اما آنچه شایع و همه گیر است، حساسیت فصلی در فصل بهار می باشد و به افراد مبتلا به حساسیت توصیه می شود قبل از استفاده از داروهای شیمیایی برای غلبه بر این بیماری، راه های زیر را امتحان کنند :

 

1- پاک کردن هوای اطراف خود

می توانید در محیط کار و زندگی خود از دستگاه تصفیه هوا استفاده کنید تا از ورود ذرات گردوغبار، گرده گیاهان و هر آنچه که در هوای اطراف ایجاد حساسیت می کند، به دستگاه تنفسی جلوگیری شود. می توانید با پاک کردن هوای محیط اطراف خود، زمینه را برای بروز آلرژی به حداقل میزان ممکن برسانید.

 

2- تمیز کردن پادری به طور مرتب

پادری ها معمولا در بیرون از منزل استفاده می شوند، اما در جلوی دستشویی، حمام و حتی اتاق ها هم به کار می روند.

پادری ها به خصوص پادری های بیرون از منزل، مملو از خاک، گردو غبار، قارچ و میکروب می باشند و اگر برای مدت طولانی شسته نشوند، مواد حساسیت زا از آنها وارد هوا شده و علائم آلرژی را در افراد تشدید می کند.

 

7 درمان طبیعی آلرژی




در فصولی که آلرژی در شما بوجود می آید، از رفتن به پارک ها و مناطق رو باز حتی المقدور اجتناب کنید تا بروز علائم آلرژی در شما کاهش یابد


- استفاده از ترکیب لیمو ترش و عسل

مقداری لیموترش را با مقداری آب و عسل مخلوط کنید. این ترکیب را صبح ها، به صورت ناشتا در فصولی که آلرژی دارید، مصرف کنید.

مصرف این ترکیب به نرم شدن گلو کمک زیادی می کند و خلط پشت حلق را که سبب ناراحتی افراد مبتلا به حساسیت می شود از بین می برد.

همچنین این ترکیب قابلیت دفع سموم بدن را دارد. علاوه بر این منبع خوبی از ویتامین ث  می باشد.


4- استفاده از گیاه اکالیپتوس

اکالیپتوس به طور طبیعی به عنوان کاهش دهنده انواع التهاب، مخصوصا التهاب تنفسی استفاده می شود.

نحوه استفاده از آن به این صورت می باشد که 2 تا 3 قاشق غذاخوری برگ خرد شده گیاه اکالیپتوس را با یک فنجان آب جوش مخلوط کنید. سپس دمنوش آن را بنوشید. التهاب ناشی از بروز حساسیت در افراد با این روش کاهش پیدا می کند.

لازم به ذکر است که برگ این گیاه در عطاری ها و فروشگاه ها قابل دسترسی و خریداری است.

 

5- عدم مصرف غذاهای آلرژی زا

در فصولی که آلرژی دارید، سعی کنید از مصرف غذاهای حساسیت زا خودداری کنید، زیرا علائم آلرژی را در شما بدتر می کنند.

غذاهای تند و پر ادویه، میوه و سبزیجاتی مانند کیوی، بادمجان و گوجه فرنگی از جمله موادی هستند که علائم حساسیت را در بسیاری از افراد تشدید می کنند.

 

6- کم رفتن به پارک و فضای آزاد

در فصولی که آلرژی در شما بوجود می آید، از رفتن به پارک ها و مناطق رو باز حتی المقدور اجتناب کنید تا بروز علائم آلرژی در شما کاهش یابد، و یا قبل از رفتن به این مناطق، طبق تجویز پزشک از داروهای تجویز شده استفاده نمایید.

 

7- نکشیدن سیگار

اگر سیگاری هستید، سعی کنید حتی المقدور در فصولی که حساسیت دارید از مصرف سیگار خودداری کنید.




موضوع مطلب :


سه شنبه 92 مرداد 15 :: 10:36 صبح ::  نویسنده : نابغه


یک متخصص آسم و آلرژی گفت: برای پیشگیری از ابتلا به آلرژی در فصل بهار، بهتر است برای خشک کردن لباس از محیط باز استفاده نشود، زیرا گرده های پراکنده در این محیط به بافت پارچه نفوذ کرده و افراد در تماس با آن به آلرژی مبتلا می شوند.

دکتر صادق اهری افزود: برای افرادی که به بیماری های آلرژیک مبتلا هستند این گرده ها در بخش های مختلف بدنشان قرار می گیرد که در این هنگام، سیستم دفاعی بدن آنان نسبت به این گرده ها، واکنش آلرژیک نشان خواهد داد.وی، سردرد، مشکلات دستگاه تنفسی، آب ریزش بینی، عطسه، خارش و گرفتگی بینی، خارش، قرمزی چشم و ریزش اشک چشم را از علایم آلرژی بهاره عنوان کرد.

اهری تصریح کرد، گرده های گیاهان ممکن است در قسمت های دیگر دستگاه تنفس و نقاط تحتانی تر، ایجاد التهاب کند و علایمی مانند تنگی نفس، احساس ناراحتی، درد سینه، سرفه و خس خس سینه را بوجود آورد.این متخصص آسم و آلرژی گفت: افرادی که به گرده گیاهی مثل قان حساسیت دارند با خوردن میوه هایی مثل موز، سیب و کیوی در این فصل، دچار علایم حساسیت می شوند.

به گفته اهری، تراکم گرده ها معمولا در اوایل صبح و عصر بیشتر است و افرادی که برای نخستین بار این علایم را در خود مشاهده کنند، به سرماخوردگی مبتلا می شوند.وی درعین حال افزود: گاهی تشخیص سرماخوردگی و حساسیت برای خود بیمار نیز سخت است و لازم است به پزشک متخصص مراجعه کند.اهری درباره پیشگیری از حساسیت های چشمی گفت، برای آلرژی های چشمی از عینک های مناسب استفاده شود تا گرده ها کمتر وارد چشم شود.وی افزود: در فصل آلرژی حتی الامکان باید درب و پنجره را بست تا از نفوذ گرده ها جلوگیری شود، چنانچه برای فرد در بیرون از منزل، علایم خاص از جمله عطسه بروز کرد باید استحمام کند، زیرا دوش گرفتن، گرده های مختلف را از بدن پاک می کند.

اهری در توضیح گرده افشانی فصل بهار گفت: گرده افشانی گل ها در فصل بهار که لازمه بارور شدن گیاهان است، در محیط،‌ تغییر دما ایجاد کرده که در نتیجه جریان هوا به صورت باد، گرده ها را در فضا و اطراف جابجا می کند.




موضوع مطلب :


<   <<   16   17   18   19   20   >>   >