آرشیو وبلاگ پیوندهای روزانه لوگو آمار وبلاگ
نابغه کوچولو دوشنبه 92 مرداد 21 :: 6:6 عصر :: نویسنده : نابغه
دوست خود را غیب کنید، طوری که فقط لبخندی از او باقی بماند. در بیشتر موارد، هر دو چشم ما تصاویری تقریباً مشابه از جهان اطراف ما دریافت می کنند. این دو تصویر با هم ادغام می شوند تا تصویری سه بعدی از جهان را به ما بدهند. این آزمایش تلاش دارد بیازماید که هنگامی که چشمان شما تصاویر متفاوتی را ببینند چه اتفاقی می افتد.
*یک آینه دستی با ابعاد تقریبی 10*15 سانتی متر *یک دیوار سفید، پوستر سفید یا هر چیز دیگری با زمینه سفید *یک همراه روش کار:طوری بنشینید که سطح سفید یا دیوار در سمت راست شما قرار بگیرد. قسمت پایین آینه را با دست چپ خود بگیرید و آینه را مقابل بینی خود بگیرید، طوری که تصویری را که از انعکاس آینه می بینید، مربوط به سطح سفید باشد. در حالی که آینه را مقابل بینی خود گرفته اید، طوری آن را بچرخانید که چشم راست شما تنها تصویر مربوط به دیوار سفید را ببیند، در حالی که شما به همراهی که در فاصله ی چند متری شما نشسته است نگاه می کنید. ( مطابق شکل ) دست راست خود را مقابل دیوار سفید حرکت دهید و وانمود کنید که مشغول پاک کردن چیزی از روی تخته اید. می بینید که بخشی از صورت همراه شما پاک می شود! این آزمایش در صورتی که دوست شما کاملاً بی حرکت در کنار یک تخته صاف و با رنگ روشن باشد با کیفیت بهتری انجام خواهد شد. شما باید تا جایی که ممکن است سر خود را نیز بی حرکت نگه دارید. اگر شما در دیدن پاک شدن صورت دوست خود مشکل داشتید، احتمالاً یکی از چشمان شما قوی تر از دیگری است. این آزمایش را یکبار دیگر با جابه جا کردن جای چشم هایی که به همراه و آینه نگاه می کنند، تکرار کنید. اشخاص از دیدن این اثر بسیار متعجب می شوند؛ گروه کمی موفق به دیدن این اثر نمی شوند. ممکن است مجبور باشید برای رسیدن به موفقیت این آزمایش را بارها انجام دهید. زود خسته نشوید! به خودتان زمان بدهید تا تأثیر آن را مشاهده نمایید.
به طور معمول، چشمان ما تصاویری با تفاوت های جزیی را از جهان اطراف به ما می دهند. مغز ما این تصاویر جدا را گرفته، تحلیل و ترکیب می کند تا به یک تصویر سه بعدی دست یابد. در این آزمایش، آینه باعث می شود که چشمان شما تصاویر کاملاً متفاوتی دریافت کنند.یکی از چشمان مستقیماً به شخص دیگر می نگرد، در حالی که چشم دیگر به صفحه سفید و دست در حال حرکت ما می نگرد. مغز شما تلاش می کند که این دو تصویر را با هم ترکیب کند و به تصویر واحدی برسد. مغز بسیار به تغییرات و حرکت حساس است. تا زمانی که همراه شما کاملاً بی حرکت نشسته است، مغز بیشتر به اطلاعاتی که از طرف دست در حال حرکت می آید توجه می کند، و بخشی از صورت شخص پاک می شود! کسی نمی داند که چرا و چگونه بخشی از صورت باقی می ماند، ولی به نظر می رسد که چشم ها و دهان آخرین اجزایی هستند که پاک می شوند. دهان باقی مانده باعث نام گذاری این آزمایش شده است.
نام این آزمایش "گربه رنگ پریده" از "آلیس در سرزمین عجایب" اثر"لوییز کارول" گرفته شده است که در آن گربه غیب می شد، در حالی که تنها لبخندی از آن باقی مانده بود! موضوع مطلب : یکشنبه 92 مرداد 20 :: 1:1 عصر :: نویسنده : نابغه
نفوذ مولکولی در شیمی فرآیندی است که در آن مولکول ها از میان یک حفره بدون این که با یکدیگر برخوردی داشته باشند، به طور مستقیم و انفرادی عبور می کنند.
بر طبق قانون نفوذ مولکولی گراهام، سرعت نفوذ گازها (تعداد مولکول های عبور کرده از حفره در ثانیه) به وزن مولکولی گاز ها بستگی دارد. در واقع گازهایی که وزن مولکولی کم تری دارند سریع تر از گازهایی که وزن بیشتری دارند، از درون حفره عبور می کنند. جذر میانگین مجذور سرعت مولکولی ( Vrms ) هر گازی می تواند با بکار گیری معادله ی زیر بدست آید:
در جایی که KB ، ثابت بولتزمن می باشد. بنابراین مولکول های سبک تر ، سرعت بالاتری دارند. قانون گراهام که به عنوان قانون نفوذ مولکولی گراهام ثبت گردیده، توسط شیمی فیزیکدان اسکاتلندی به نام توماس گراهام ( Thomas Graham ) فرمول بندی شده است.
گراهام به طور تجربی دریافت که سرعت نفوذ گاز با جذر وزن مولکولی گاز، به طور معکوس متناسب است.
در جایی که Rate1، سرعت نفوذ اولین گاز، Rate2 سرعت نفوذ برای دومین گاز، M1 وزن مولکولی گاز اول و M2 وزن مولکولی گاز دوم است. تئوری کامل تری از قانون گراهام سال ها بعد به صورت تئوری سینتیکی و جنبشی گازها ارائه شد. قانون گراهام در واقع اساس و پایه ای را برای تفکیک ایزوتوپ ها به وسیله ی نفوذ مولکولی، فراهم آورده است که این روش می تواند نقش بسیار سخت و بحرانی ای را در توسعه ی بمب اتمی ارائه دهد ( مبنایی برای تفکیک ایزوتوپ 235U از 238U ).
مثال:اگر گاز اول، هیدروژن و گاز دوم، اکسیژن باشد بنابر رابطه ی قانون گراهام:
بنابراین مولکول های هیدروژن 4 برابر سریع تر از مولکول های اکسیژن نفوذ می کنند. جهت یادگیری بیشتر آزمایش زیر را انجام دهید.
دستورالعمل:- انتخاب گاز مورد نظر از لیست gases - تعیین حجم گاز بر حسب میلی لیتر - کلیک بر روی دکمه ی Start - در این مرحله زمان مشخص شده برای نفوذ مولکولی گاز مورد نظر بدست می آید. - اگر آزمایش را برای چند گاز انجام دهید، مشاهده خواهید کرد که گازی که دارای وزن مولکولی پایین تری است، سرعت نفوذ مولکولی بالاتری دارد بنابراین زمان مربوط به آن کم تر است.
موضوع مطلب : یکشنبه 92 مرداد 20 :: 12:58 عصر :: نویسنده : نابغه
در ابتدا برای آشنایی با محلول ها و رفتار آن ها بایستی با مفاهیم زیر آشنا شویم: محلول: مخلوطی همگن از دو یا چند ماده در فاز یکسان. حلال: جزء حاضر در محلول با بالاترین مقدار. ماده ی حل شده: جزء حاضر در محلول با کم ترین مقدار. مولاریته: تعداد مول های ماده ی حل شده در یک لیتر محلول. مولالیته: تعداد مول های ماده ی حل شده در 1000 گرم از حلال. کسر مولی: تعداد مول های یک جزء تقسیم بر تعداد مول های کلی اجزاء. درصد وزنی: وزن یک جزء تقسیم بر وزن کلی مخلوط ضرب در 100. خواص کولیگاتیو: خواصی از محلول هستند که فقط به تعداد نسبی ذرات ماده ی حل شده (مولکول یا یون) و حلال حاضر در حجم مشخصی از محلول، بستگی دارند و نه به ماهیت ماده ی حل شده.
خواص کولیگاتیو به شرح زیر می باشند: - کاهش نسبی فشار بخار - افزایش نقطه ی جوش یا صعود نقطه ی جوش - نزول نقطه ی انجماد - فشار اسمزی
در این جا تنها با کاهش نسبی فشار بخار و افزایش (صعود) نقطه ی جوش آشنا خواهیم شد.
کاهش نسبی فشار بخار:
کاهش نسبی فشار بخار جزء یکی از خواص کولیگاتیو می باشد که به غلظت ماده ی حل شده بستگی دارد. یک محلول دوتایی شامل ماده ی حل شده ی غیر فرار و حلال فرار را در نظر بگیرید. فشار بخار محلول ( P ) با فشار بخار حلال در محلول ( PA ) برابر است که البته در این جا PA به طور مستقیم با کسر مولی اش در محلول ( XA ) متناسب است.
قانون رائولت: فشار بخار حلال با کسر مولی اش متناسب است.
در جایی که CA کسر مولی حلال است. اگر کسر مولی ماده ی حل شده CB باشد پس:
(2) CA + CB = 1 یا CA = 1- CB
از معادلات 1 و 2 بدست می آید:
در نهایت کاهش نسبی فشار بخار نتیجه می شود که با کسر مولی ماده ی حل شده برابر می باشد. افزایش یا صعود نقطه ی جوش:نقطه ی جوش یک مایع ممکن است بدین صورت تعریف شود: دمایی که در آن فشار بخار مایع با فشار جو برابر می شود.
شکل 1
منحنی های فشار بخار برای حلال خالص و محلول متشکل از ماده ی حل شده ی غیر فرار در بالا نشان داده شذه است. AB منحنی فشار بخار حلال خالص و CD منحنی فشار برای محلول است. در این نمودار T0 نقطه ی جوش حلال خالص و T1 نقطه ی جوش محلول می باشد. در حضور یک ماده ی حل شده ی غیر فرار، زمانی که به محلول گرما داده می شود، دمای محلول رفته رفته بالاتر می رود و در نهایت فشار بخار محلول با فشار جو برابر می شود و در این زمان است که محلول به جوش می آید. تفاوت در نقاط جوش به صورت DTb نشان داده شده است که صعود و یا افزایش نقطه ی جوش محسوب می شود. صعود نقطه ی جوش با غلظت ماده ی حل شده متناسب است.
برای محلول های رقیق WA / MA >> WB / MB است و بنابراین می توان در مخرج از WB / MB صرف نظر کرد. اگر WA وزن حلال بر حسب کیلوگرم باشد، پس nB / WA برابر با مولالیته ی محلول (m ) خواهد بود. بنابراین صعود نقطه ی جوش بدست می آید:
واحد Kb به صورت K.Kg. mol-1 می باشد. مقدار Kb به حلال بستگی دارد و مستقل از ماهیت ماده ی حل شده و غلظت محلول است. موضوع مطلب : شنبه 92 مرداد 19 :: 6:4 عصر :: نویسنده : نابغه
کیفیت فرشهای ماشینی متنوع است. سعی کنید حتما قبل از خرید یک فرش ماشینی مناسب با یک فرشفروش ماهر مشورت کنید تا بهترین فرش را برای منزل خود خریداری کنید. موضوع مطلب : شنبه 92 مرداد 19 :: 6:2 عصر :: نویسنده : نابغه
پیشرفتهترین ماشین مولکولی جهان ساخته شد موضوع مطلب : شنبه 92 مرداد 19 :: 6:0 عصر :: نویسنده : نابغه
محققان دریافتند: موضوع مطلب : شنبه 92 مرداد 19 :: 5:59 عصر :: نویسنده : نابغه
ارتفاع ابرها چگونه تعیین میشود؟ موضوع مطلب : شنبه 92 مرداد 19 :: 5:57 عصر :: نویسنده : نابغه
کشف بزگترین ویروس جهان توسط محققان صورت گرفته است .
محققان با شناسایی دو ویروس در شیلی و استرالیا، آنها را بزرگترین ویروسهای شناخته شده جهان خواندهاند که میتوانند شکل کاملا جدیدی از حیات باشند.
10 سال پیش گروهی از محققان فرانسوی "مینی ویروس" را کشف کردند که تاکنون بزرگترین و پیچیدهترین ویروس شناخته شده بود. مینی ویروس و خانوادهاش موسوم به مگاویروسها میتوانند به اندازه 700 نانومتر برسند و یک هزار ژن را در خود داشته باشند. اکنون همین گروه از محققان ویروس کاملا جدیدی را کشف کردهاند که با میکروسکوپهای نوری معمولی قابل مشاهده است و اندازه آن یک میکرومتر یا یک میلیونام متر است. این ویروس شامل دو هزار و 500 ژن است. برای مقایسه میتوان گفت بسیاری از ویروسها میزان بسیار اندکی ژن دارند از جمله ژنهای آنفلوانزا و ایدز که 10 یا تعداد کمتری است. بیش از 93 درصد ژنهای این ویروس تازه کشف شده آشنا نیستند و بررسی ژنوم آنها حاکی است که به هیچ خانواده ویروسی شناخه شدهای نسبت ندارند. شکل این ویروس جدید که شبیه قالبهای یونان باستان است موجب شده تا دانشمندان آن را پاندورا ویروس بنامند. محققان در حین بررسی آمیبها ، ویروس پاندورا را شناسایی کردند. یکی از این ویروسها به نام پاندروا ویروس سالینوس در دهانه رودخانه Tunquen در سواحل مرکزی شیلی و دیگری به نام پاندورا ویروس دولسیز در ته آبهای شیرین در نزدیکی ملبورن کشف شده است. محققان از اینکه این ویروس توانسته دو هزار و 500 ژن داشته باشد شگفت زده شدهاند. موضوع مطلب : شنبه 92 مرداد 19 :: 5:56 عصر :: نویسنده : نابغه
سال هاست که راز مثلث برمودا باعث شگفتی همه شده است. خیلی ها دست به اقداماتی برای کشف رازهای این منطقه زده اند و نظریه های زیادی هم در این باره اراثه داده اند. اما جدیدترین نظریه Waterspouts می باشد که خیلی ها علت اصلی رازآلود بودن این منطقه را وجود چنین پدیده ای می دانند.
به گزارش تکناز، آنچه را که شما در این تصویر شگفت انگیز می بینید ، چیزی بیش از یک گردآب هوایی است این پدیده نادر که در خلیج تمپا در فلوریدا بوقوع پیوسته حاصل گردبادی با سرعت 200 کیلومتر در ساعت و گردآب در هوای گرم ساحلی است ، به این پدیده Waterspouts گفته می شود و سالانه صدها بار در اقیانوس اطلس تشکیل شده و مردم بومی معتقدند مسئول اتفاقات عجیب مثلث برمودا همین گرداب هوایی Waterspouts است.
موضوع مطلب : شنبه 92 مرداد 19 :: 5:55 عصر :: نویسنده : نابغه
رودخانه ای جالب و حیرت انگیز در زیر یک دریاچه در مکزیک کشف شده است.
غواصان، رودخانه ای در حال جریان را زیر آبهای دریاچه ای در مکزیک پیدا کردند. Cenote Angelita یا فرشته کوچک، در واقع ابری از گاز سولفید هیدروژن است که در ترکیب با آب تازه و نمک، به صورتی که در تصاویر می بینید، در زیر دریا جاری شده است و مانند رودخانه ای در جریان به نظر می رسد.
غواصان با رفتن به عمق 90 فوتی یا 27 متری ابتدای این رودخانه را یافته و بعد با رفتن به 90 فوت دیگر در عمق، رودخانه را ردیابی کردند. رودخانه از وسط یک جنگل زیر آبی رد می شود.
موضوع مطلب : |
||
نویسندگان
پیوندها
آخرین مطالب
|
||