سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
درباره وبلاگ

لوگو

آمار وبلاگ
  • بازدید امروز: 82
  • بازدید دیروز: 21
  • کل بازدیدها: 195372
  • بازدید ماهانه: 195372



نابغه کوچولو
صفحه نخست                  ATOM                 عناوین مطالب            نقشه سایت
دوشنبه 92 مرداد 21 :: 6:6 عصر ::  نویسنده : نابغه

گربه ی رنگ پریده

 

دوست خود را غیب کنید، طوری که فقط لبخندی از او باقی بماند. در بیشتر موارد، هر دو چشم ما تصاویری تقریباً مشابه از جهان اطراف ما دریافت می کنند. این دو تصویر با هم ادغام می شوند تا تصویری سه بعدی از جهان را به ما بدهند. این آزمایش تلاش دارد بیازماید که هنگامی که چشمان شما تصاویر متفاوتی را ببینند چه اتفاقی می افتد.

وسایل لازم:

*یک آینه دستی با ابعاد تقریبی 10*15 سانتی متر

*یک دیوار سفید، پوستر سفید یا هر چیز دیگری با زمینه سفید

*یک همراه گربه ی رنگ پریده

روش کار:

طوری بنشینید که سطح سفید یا دیوار در سمت راست شما قرار بگیرد. قسمت پایین آینه را با دست چپ خود بگیرید و آینه را مقابل بینی خود بگیرید، طوری که تصویری را که از انعکاس آینه می بینید، مربوط به سطح سفید باشد.

در حالی که آینه را مقابل بینی خود گرفته اید، طوری آن را بچرخانید که چشم راست شما تنها تصویر مربوط به دیوار سفید را ببیند، در حالی که شما به همراهی که در فاصله ی چند متری شما نشسته است نگاه می کنید. ( مطابق شکل ) دست راست خود را مقابل دیوار سفید حرکت دهید و وانمود کنید که مشغول پاک کردن چیزی از روی تخته اید. می بینید که بخشی از صورت همراه شما پاک می شود!

این آزمایش در صورتی که دوست شما کاملاً بی حرکت در کنار یک تخته صاف و با رنگ روشن باشد با کیفیت بهتری انجام خواهد شد. شما باید تا جایی که ممکن است سر خود را نیز بی حرکت نگه دارید.

اگر شما در دیدن پاک شدن صورت دوست خود مشکل داشتید، احتمالاً یکی از چشمان شما قوی تر از دیگری است. این آزمایش را یکبار دیگر با جابه جا کردن جای چشم هایی که به همراه و آینه نگاه می کنند، تکرار کنید.

اشخاص از دیدن این اثر بسیار متعجب می شوند؛ گروه کمی موفق به دیدن این اثر نمی شوند. ممکن است مجبور باشید برای رسیدن به موفقیت این آزمایش را بارها انجام دهید. زود خسته نشوید! به خودتان زمان بدهید تا تأثیر آن را مشاهده نمایید.

 

چه اتفاقی افتاده؟

به طور معمول، چشمان ما تصاویری با تفاوت های جزیی را از جهان اطراف به ما می دهند. مغز ما این تصاویر جدا را گرفته، تحلیل و ترکیب می کند تا به یک تصویر سه بعدی دست یابد.

در این آزمایش، آینه باعث می شود که چشمان شما تصاویر کاملاً متفاوتی دریافت کنند.یکی از چشمان مستقیماً به شخص دیگر می نگرد، در حالی که چشم دیگر به صفحه سفید و دست در حال حرکت ما می نگرد. مغز شما تلاش می کند که این دو تصویر را با هم ترکیب کند و به تصویر واحدی برسد.

مغز بسیار به تغییرات و حرکت حساس است. تا زمانی که همراه شما کاملاً بی حرکت نشسته است، مغز بیشتر به اطلاعاتی که از طرف دست در حال حرکت می آید توجه می کند، و بخشی از صورت شخص پاک می شود! کسی نمی داند که چرا و چگونه بخشی از صورت باقی می ماند، ولی به نظر می رسد که چشم ها و دهان آخرین اجزایی هستند که پاک می شوند. دهان باقی مانده باعث نام گذاری این آزمایش شده است.

 

و در آخر

نام این آزمایش "گربه رنگ پریده" از "آلیس در سرزمین عجایب" اثر"لوییز کارول" گرفته شده است که در آن گربه غیب می شد، در حالی که تنها لبخندی از آن باقی مانده بود!




موضوع مطلب :


یکشنبه 92 مرداد 20 :: 1:1 عصر ::  نویسنده : نابغه

نفوذ مولکولی

 

نفوذ مولکولی در شیمی فرآیندی است که در آن مولکول ها از میان یک حفره بدون این که با یکدیگر برخوردی داشته باشند، به طور مستقیم و انفرادی عبور می کنند.

 

نفوذ مولکولی

 

بر طبق قانون نفوذ مولکولی گراهام، سرعت نفوذ گازها (تعداد مولکول های عبور کرده از حفره در ثانیه) به وزن مولکولی گاز ها بستگی دارد. در واقع گازهایی که وزن مولکولی کم تری دارند سریع تر از گازهایی که وزن بیشتری دارند، از درون حفره عبور می کنند.

جذر میانگین مجذور سرعت مولکولی ( Vrms ) هر گازی می تواند با بکار گیری معادله ی زیر بدست آید:

 

نفوذ مولکولی

 

در جایی که KB ، ثابت بولتزمن می باشد. بنابراین مولکول های سبک تر ، سرعت بالاتری دارند.

قانون گراهام که به عنوان قانون نفوذ مولکولی گراهام ثبت گردیده، توسط شیمی فیزیکدان اسکاتلندی به نام توماس گراهام ( Thomas Graham ) فرمول بندی شده است.

 

نفوذ مولکولی

 

گراهام به طور تجربی دریافت که سرعت نفوذ گاز با جذر وزن مولکولی گاز، به طور معکوس متناسب است.

 

نفوذ مولکولی

 

 

نفوذ مولکولی

 

در جایی که Rate1، سرعت نفوذ اولین گاز، Rate2 سرعت نفوذ برای دومین گاز، M1 وزن مولکولی گاز اول و M2 وزن مولکولی گاز دوم است. تئوری کامل تری از قانون گراهام سال ها بعد به صورت تئوری سینتیکی و جنبشی گازها ارائه شد.

قانون گراهام در واقع اساس و پایه ای را برای تفکیک ایزوتوپ ها به وسیله ی نفوذ مولکولی، فراهم آورده است که این روش می تواند نقش بسیار سخت و بحرانی ای را در توسعه ی بمب اتمی ارائه دهد ( مبنایی برای تفکیک ایزوتوپ 235U از 238U ).

 

مثال:

اگر گاز اول، هیدروژن و گاز دوم، اکسیژن باشد بنابر رابطه ی قانون گراهام:

 

نفوذ مولکولی

بنابراین مولکول های هیدروژن 4 برابر سریع تر از مولکول های اکسیژن نفوذ می کنند.

جهت یادگیری بیشتر آزمایش زیر را انجام دهید.

 

دستورالعمل:

- انتخاب گاز مورد نظر از لیست  gases

- تعیین حجم گاز بر حسب میلی لیتر

- کلیک بر روی دکمه ی Start

- در این مرحله زمان مشخص شده برای نفوذ مولکولی گاز مورد نظر بدست می آید.

- اگر آزمایش را برای چند گاز انجام دهید، مشاهده خواهید کرد که گازی که دارای وزن مولکولی پایین تری است، سرعت نفوذ مولکولی بالاتری دارد بنابراین زمان مربوط به آن کم تر است.

 

نفوذ مولکولی




موضوع مطلب :


یکشنبه 92 مرداد 20 :: 12:58 عصر ::  نویسنده : نابغه

خواص کولیگاتیو

 

در ابتدا برای آشنایی با محلول ها و رفتار آن ها بایستی با مفاهیم زیر آشنا شویم:

محلول: مخلوطی همگن از دو یا چند ماده در فاز یکسان.

حلال: جزء حاضر در محلول با بالاترین مقدار.

ماده ی حل شده: جزء حاضر در محلول با کم ترین مقدار.

مولاریته: تعداد مول های ماده ی حل شده در یک لیتر محلول.

مولالیته: تعداد مول های ماده ی حل شده در 1000 گرم از حلال.

کسر مولی: تعداد مول های یک جزء تقسیم بر تعداد مول های کلی اجزاء.

درصد وزنی: وزن یک جزء تقسیم بر وزن کلی مخلوط ضرب در 100.

خواص کولیگاتیو: خواصی از محلول هستند که فقط به تعداد نسبی ذرات ماده ی حل شده (مولکول یا یون) و حلال حاضر در حجم مشخصی از محلول، بستگی دارند و نه به ماهیت ماده ی حل شده.

 

 خواص کولیگاتیو به شرح زیر می باشند:

- کاهش نسبی فشار بخار

- افزایش نقطه ی جوش یا صعود نقطه ی جوش

- نزول نقطه ی انجماد

- فشار اسمزی

در این جا تنها با کاهش نسبی فشار بخار و افزایش (صعود) نقطه ی جوش آشنا خواهیم شد.

 

کاهش نسبی فشار بخار:

 

خواص کولیگاتیو

 

کاهش نسبی فشار بخار جزء یکی از خواص کولیگاتیو می باشد که به غلظت ماده ی حل شده بستگی دارد. یک محلول دوتایی شامل ماده ی حل شده ی غیر فرار و حلال فرار را در نظر بگیرید. فشار بخار محلول ( P ) با فشار بخار حلال در محلول ( PA ) برابر است که البته در این جا PA به طور مستقیم با کسر مولی اش در محلول ( XA ) متناسب است.

 

قانون رائولت: فشار بخار حلال با کسر مولی اش متناسب است.

 

 

خواص کولیگاتیو

 

 

خواص کولیگاتیو

 

در جایی که CA کسر مولی حلال است. اگر کسر مولی ماده ی حل شده  CB باشد پس:

 

(2)  CA + CB = 1   یا    CA = 1- CB

 

از معادلات 1 و 2 بدست می آید:

خواص کولیگاتیو

در نهایت کاهش نسبی فشار بخار نتیجه می شود که با کسر مولی ماده ی حل شده برابر می باشد.

 

افزایش یا صعود نقطه ی جوش:

نقطه ی جوش یک مایع ممکن است بدین صورت تعریف شود:

دمایی که در آن فشار بخار مایع با فشار جو برابر می شود.

 

خواص کولیگاتیو

 

شکل 1

 

منحنی های فشار بخار برای حلال خالص و محلول متشکل از ماده ی حل شده ی غیر فرار در بالا نشان داده شذه است. AB منحنی فشار بخار حلال خالص و CD منحنی فشار برای محلول است. در این نمودار T0 نقطه ی جوش حلال خالص و T1 نقطه ی جوش محلول می باشد. در حضور یک ماده ی حل شده ی غیر فرار، زمانی که به محلول گرما داده می شود، دمای محلول رفته رفته بالاتر می رود و در نهایت فشار بخار محلول با فشار جو برابر می شود و در این زمان است که محلول به جوش می آید. تفاوت در نقاط جوش به صورت DTb  نشان داده شده است که صعود و یا افزایش نقطه ی جوش محسوب می شود. صعود نقطه ی جوش با غلظت ماده ی حل شده متناسب است.

 

خواص کولیگاتیو

 

خواص کولیگاتیو

 

برای محلول های رقیق WA / MA >> WB / MB است و بنابراین می توان در مخرج از WB / MB صرف نظر کرد. اگر WA وزن حلال بر حسب کیلوگرم باشد، پس nB / WA برابر با مولالیته ی محلول (m ) خواهد بود. بنابراین صعود نقطه ی جوش بدست می آید:

خواص کولیگاتیو

 

واحد Kb  به صورت K.Kg. mol-1 می باشد. مقدار Kb به حلال بستگی دارد و مستقل از ماهیت ماده ی حل شده و غلظت محلول است.




موضوع مطلب :


شنبه 92 مرداد 19 :: 6:4 عصر ::  نویسنده : نابغه
بلایی که با فرش ماشینی به آن مبتلا می شوید چیست؟!

کیفیت فرش‌های ماشینی متنوع است. سعی کنید حتما قبل از خرید یک فرش ماشینی مناسب با یک فرش‌فروش ماهر مشورت کنید تا بهترین فرش را برای منزل خود خریداری کنید.

الیاف مصنوعی فرش‌های ماشینی مانند پلی پروپلین باعث کاهش تراکم استخوانی می‌شوند و دردهای استخوانی را افزایش می‌دهند.

فرش ماشینی باعث حساسیت‌های پوستی می‌شود و به همین دلیل افرادی که دچار اگزماهای پوستی شدید هستند باید به شدت از خرید فرش‌های با الیاف مصنوعی جلوگیری کنند.

اگر عادت دارید روی زمین بخوابید، سعی کنید روی فرش ماشینی نباشد یا حداقل تشک در زیر خود پهن کنید زیرا خوابیدن مستقیم روی این فرش‌ها باعث کاهش تراکم استخوانی می‌شود و باعث می‌شود که کلسیم‌ مواد غذایی جذب بدن نشود.

فرش‌های ماشینی در نهایت با آسیب رساندن به عضله‌ها و استخوان‌ها، قدرت حرکتی را از شما می‌گیرد و عضلاتتان را ضعیف و ناتوان می‌کند.




موضوع مطلب :


شنبه 92 مرداد 19 :: 6:2 عصر ::  نویسنده : نابغه
اختراع پیشرفته‌ترین ماشین مولکولی جهان ساخته شد

پیشرفته‌ترین ماشین مولکولی جهان ساخته شد
پژوهشگران دانشگاه منچستر با تولید یک ماشین بسیار پیچیده که به تقلید از ساختاری مشابه در طبیعت ساخته شده بود، موفق به یک انقلاب صنعتی در مقیاس کوچک شدند.
«دیوید لایف» و همکارانش، یک ماشین مولکولی مصنوعی ساختند که پیشرفته‌ترین ماشین مولکولی جهان محسوب می‌شود. این گروه تحقیقاتی نتایج کار خود را در نشریه «Science» به چاپ رساندند.
«لایف» می‌گوید: این ماشین می‌تواند مولکول به مولکول واحدهای سازنده را کنار هم قرار داده و ساختار مورد نظر را تولید کند، این کار شبیه فرآیند ربات‌هایی است که در خط تولید خودرو مشغول ساخت و مونتاژ خودرو هستند.
از چنین ماشین‌هایی می‌توان برای ساخت مولکول‌های پیچیده استفاده کرد، به‌ طوری که فرآیند ساخت با کارایی بالا و هزینه کم انجام شود. با این ماشین‌ها می‌توان همه نوع محصولی تولید کرد و فرآیند ساخت آنها از سطح مولکولی آغاز می‌شود. برای مثال ما در حال حاضر از این سیستم برای تولید داروهایی نظیر پنی‌سیلین استفاده می‌کنیم.
ابعاد این ماشین بسیار کوچک بوده و در حد چند نانومتر طول دارد، تنها با استفاده از دستگاه‌های خاص می‌توان این ماشین را مشاهده کرد. برای ساخت این ماشین از کارخانه‌های طبیعی که در جهان اطراف ما وجود دارد الهام گرفته شده است، کارخانه‌هایی که در آنها رشته‌های برنامه‌ریزی شده دی‌ان‌ای که حاوی اطلاعاتی هستند موجب به‌ هم متصل شدن واحدهای سازنده با ترتیبی صحیح می‌شوند.

ریبوزوم یکی از عجیب‌ترین کارخانه‌های طبیعی به‌ شمار می‌رود؛ کارخانه‌ای که در تمام سلول‌های بدن دیده می‌شود.
عملکرد این ماشین جدید بسیار شبیه ریبوزوم است؛ حلقه‌ای که در اطراف دی‌ان‌ای حرکت کرده و واحدهای سازنده مناسب را به یکدیگر متصل می‌کند؛ این اتصال با ترتیبی مناسب و از پیش تعیین شده انجام می‌شود. با این کار مولکولی دلخواه تولید می‌شود.
در ابتدا این حلقه با استفاده از یون‌های مس روی رشته مولکولی قرار می‌گیرد، سپس یک بازوی فعال که به این ماشین چسبیده، شروع به کار می‌کند.

این حلقه شروع به فعالیت کرده و در طول رشته بالا و پایین می‌رود تا این که به یک گروه بزرگ می‌رسد. این بازو مولکول ساخته شده را از سیستم جدا می‌کند و به بخش دیگر این ماشین می‌برد. سپس بخش دیگر این مولکول می‌تواند در جای دیگر ساخته شود. پس از این که تمام بخش‌های مختلف مولکول مورد نظر ساخته شد، حلقه از رشته جدا می‌شود و فرآیند سنتز پایان می‌پذیرد.




موضوع مطلب :


آیا میدانید گل‌ها و زنبورها هم اس ام اس بازی می‌کنند!؟

محققان دریافتند:
گل‌ها و زنبورها هم اس ام اس بازی می‌کنند!
پژوهش دانشمندان بریستول برای نخستین بار نشان می‌دهد که حشرات گرده‌افشان مانند زنبور عسل قادر به پیداکردن و تشخیص سیگنال‌های الکتریکی هستند که از گل‌ها فرستاده می‌شوند.
محققان دریافتند که گل‌ها هم الگوهای سیگنال رسانی خاصی برای خود دارند که با استفاده از آن می‌توانند اطلاعات را به حشره گرده افشان مخابره کنند.
این سیگنال‌های الکتریکی می‌توانند به اتفاق سایر سیگنال‌های گل همکاری گروهی داشته باشند و به اصطلاح قدرت تبلیغاتی خود را برای جذب حشرات افزایش دهد.
گیاهان معمولا بار منفی دارند و میدان‌های الکتریکی ضعیفی را ساطع می‌کنند. از سویی دیگر زنبورها هنگام پرواز در هوا بار مثبت را دریافت می‌کنند. زمانی که زنبورها بر فراز گل‌ها پرواز می‌کنند، در حقیقت نیروی الکتریکی اندکی به وجود می‌آید که می‌تواند به طور بالقوه اطلاعات را هدایت کند.
محققان با قرار دادن الکترودهایی در ساقه‌های گل اطلسی متوجه شدند که هنگام پرواز زنبور عسل، پتانسیل گیاه برای چند دقیقه افزایش می‌یابد.
نکته شگفت انگیز این تحقیق در این است که زنبورهای عسل می‌توانند میدان‌های الکتریکی متفاوت گل را تشخیص و آنها را از یکدیگر تمایز دهند.
پژوهشگران بر این باور هستند که موی زنبورعسل‌های مودار با قرار گرفتن در معرض نیروی الکترواستاتیکی به اصطلاح سیخ می‌شود که نوعی واکنش محسوب می‌شود.
به گفته دکتر "هیدر ویتنی" یکی از نویسندگان این پژوهش، چنین روش مخابره‌ای که در نوع خود بدیع به شمار می‌رود، نشان می‌دهد که گل می‌تواند به طور بالقوه حشرات گرده افشان را از وضع واقعی ذخیره شهد و گرده با خبر کند.
بر اساس این گزارش، نتایج به دست آمده درک کلی جدیدی را از قوه ادراک حشرات و ارتباطات گل در اختیار محققان قرار می‌دهد.
این تحقیق در مجله "Science Express" منتشر کرده است.




موضوع مطلب :


شنبه 92 مرداد 19 :: 5:59 عصر ::  نویسنده : نابغه
آیا میدانید ارتفاع ابرها چگونه تعیین می‌شود؟

ارتفاع ابرها چگونه تعیین می‌شود؟
دانشمندان برای چندین دهه بر روی این موضوع بحث کرده‌اند که آیا ارتباطی میان پرتوهای کیهانی و پوشش ابری که به نوبه خود موجب بروز تغییراتی در آب‌وهوا می‌شود وجود دارد یا نه؟
اکنون دو فیزیک‌دان جو‌شناس در انگلستان بر اساس یافته‌های خود به این نتیجه رسیده‌اند که الکتریسیته‌ی جو سراسری، ارتفاع پایه‌ی انواع معینی از ابرها را تحت تاثیر قرار می‌دهد؛ این الکتریسیته توسط پرتوهای کیهانی? آب‌وهوای فضا و ال‌نینیو (El Niño) تغییر می‌یابد.
گیلز هریسون (Giles Harrison) که به همراه مارتن آمبائوم (Maarten Ambaum) این مطالعه‌ را در دانشگاه Reading انجام داده‌اند توضیح می‌دهند:

«جریان‌های الکتریکی? به دلیل وجود مدار الکتریکی سراسری? به شکل پیوسته‌ در اغلب نقاط جو جاری می‌شوند که این جریان‌ها بعضی مواقع از میان ابرها عبور می‌کنند.»
هاریسون می‌افزاید: «اینکه این جریان‌های کوچک ریزقطرات تشکیل‌دهنده‌ی ابرها را تحت تاثیر قرار می‌دهند یا نه? سوالی است که پاسخ دادن به آن بسیار دشوار است. چون همواره اثرات بسیار قوی‌تر دیگری هم وجود دارند که این ریزقطرات را تحت تاثیر قرار می‌دهند.»
تاریکی قطبی
با این تصور? این دو دانشمند نوع معروفی از ابرها موسوم به «ابرهای لایه‌یی» را در طول تاریکی قطبی مورد تحقیق قرار دادند؛ تاریکی قطبی به زمانی گفته می‌شود که بسیاری از اثرات دیگری که در این پدیده دخالت دارند یا کاهش یابند و یا حضور نداشته باشند.

بر اساس اندازه‌گیری‌هایی که توسط یک ارتفاع‌سنج ابری (ceilometer) لیزری در سودانکایلو (Sodankylä) در فنلاند و هالی در قطب‌جنوب انجام شده? به ازای یک درصد افزایش چگالی جریان الکتریکیِ هوای بدون ابر? ارتفاع پایه‌ای ابری? به طور متوسط چهارمتر افزایش می‌یابد؛ این یعنی جابجایی‌هایی حداکثر تا 200 متر در روز نیز ممکن است.
الکتریسیته‌ جو سراسری از یک چرخه روزانه برخوردار است که حدود ساعت 3:00 به کمینه مقدار خود و در حدود ساعت 19:00 به وقت گرینویچ - زمانی‌که نقاط حساس رعدوبرق همانند آفریقا و آمریکای شمالی? در فعالیت بالایی قرار دارند- به اوج خود می‌رسد.

این فعالیت چرخشی در اوایل قرن بیستم بر روی بُرد یک کشتی که توسط موسسه‌ی کارنیگ (Carnegie) واشنگتن راه‌اندازی شده بود? کشف شد. این تغییرات به منحنی کارنیگ معروف است و یا همان طور که هاریسون به شکل شاعرانه‌ای بیان کرده:«ضربان قلب الکتریکیِ بنیادینِ زمین» است.
هاریسون و آمبائوم دریافتند که ارتفاع پایه‌یی ابرهای لایه‌یی که آن‌ها به دنبال آن بودند? چرخه‌ی مشابه منحنیِ کارنیگ را طی می‌کند. آن‌ها معتقدند که این اثر ممکن است ناشی از بارگذاری ریزذرات در پایه‌ی ابری باشند که آن‌ها را تشویق می‌کند تا این دو را به هم ارتباط بدهند.
رعدوبرق و آب‌وهوای فضا
به گفته ی هاریسون «استنباطی که وجود دارد این است که عواملی همچون رعدوبرق? پرتوهای کیهانی و دماهای اقیانوس آرام? که شارش جریان‌های جو را تحت تاثیر قرار می‌دهند? اثرات دوری بر روی خواص ریزقطرات در ارتفاع ابرها داشته باشند.» «موضوع قابل‌توجه و ویژه‌ی دیگری که وجود دارد این است که تغییرات آب‌وهوای فضایی بتواند باعث تغییر آب وهوا در جو پائین‌تر شود.»
به بیان هاریسون? همان‌طور که در مورد تغییراتی که سریعاً رخ می‌دهند دیده شده است? این نتایج هیچ‌چیزی را در رابطه با اثرات بلندمدت به دست نمی‌دهد. به گمان او اثبات این‌که این جریان‌های الکتریکی ابرها را تحت تاثیر قرار می‌دهد? چشم‌انداز دیگری را بر روی فرآیندهای جفت‌شده در داخل جو می‌گشاید.
آمبائوم می‌افزاید:

«تحقق این امر که ضربان قلب الکتریکی سیاره زمین در تشکیل ابرهای لایه‌ای نقش بازی می‌کند نشان‌دهنده‌ی آن است که مدل‌های موجود در مورد ابرها و آب‌وهوا هنوز از چنان مولفه‌های پتانسیل‌دار مهمی برخوردار نیست.» «درک چنان عناصر مهمی برای بهبود دقت پیش‌بینی های آب‌وهوای‌مان و پیش‌گویی تغییرات اقلیمی حیاتی است.»
به دام انداختن و انعکاس انرژی
ابرهای لایه‌یی در حدود 40 درصد از زمین را می‌پوشانند، گرما را در شب به دام انداخته اما در طول روز باعث انعکاس تابش خورشیدی می‌شوند. برخلاف ابرهای صاعقه‌دار چنین ابرهایی قادر به ایجاد برق‌رسانیِ قوی از درون خود نیستند.
کار پیش‌بینی که هاریسون انجام داده بود، روش‌های آزمایشگاهی جدیدی را با استفاده از بالن‌های هوا برای آشکارسازی چگونگی باردار شدن ریزقطرات نزدیک لبه‌های بالایی و پائینی ابرهای لایه‌یی- به عنوان نتیجه‌ای از جریان‌های شارش یافته در جو- توسعه داده بود.
به گفته‌ وی با استفاده از این تکنیک‌ها به شکل نظری نشان داده شده که چگونه بارهای ایجاد شده رفتار ریزقطرات ابر را تحت تاثیر قرار می‌دهند. اثبات ضربان‌ قلب الکتریکی زمین در ابرهای قطبی? گام جلوتری در نشان دادن این بود که آیا ریزقطرات واقعاً با گردش این جریان‌ها تحت تاثیر قرار می‌گیرند یا نه.




موضوع مطلب :


شنبه 92 مرداد 19 :: 5:57 عصر ::  نویسنده : نابغه
بزرگ ترین ویروس جهان را بشناسید ( +عکس)
 
کشف بزگترین ویروس جهان توسط محققان صورت گرفته است .
 
محققان با شناسایی دو ویروس در شیلی و استرالیا، آنها را بزرگ‌ترین ویروس‌های شناخته شده جهان خوانده‌اند که می‌توانند شکل کاملا جدیدی از حیات باشند.

بزرگ ترین ویروس جهان را بشناسید ( +عکس)

10 سال پیش گروهی از محققان فرانسوی "مینی ویروس" را کشف کردند که تاکنون بزرگ‌ترین و پیچیده‌ترین ویروس شناخته شده بود. مینی ویروس و خانواده‌اش موسوم به مگاویروس‌ها می‌توانند به اندازه 700 نانومتر برسند و یک هزار ژن را در خود داشته باشند.

اکنون همین گروه از محققان ویروس کاملا جدیدی را کشف کرده‌اند که با میکروسکوپ‌های نوری معمولی قابل مشاهده است و اندازه آن یک میکرومتر یا یک میلیون‌ام متر است.

این ویروس شامل دو هزار و 500 ژن است. برای مقایسه می‌توان گفت بسیاری از ویروس‌ها میزان بسیار اندکی ژن دارند از جمله ژن‌های آنفلوانزا و ایدز که 10 یا تعداد کمتری است.

بیش از 93 درصد ژن‌های این ویروس تازه کشف شده آشنا نیستند و بررسی ژنوم آنها حاکی است که به هیچ خانواده ویروسی شناخه شده‌ای نسبت ندارند.

شکل این ویروس جدید که شبیه قالب‌های یونان باستان است موجب شده تا دانشمندان آن را پاندورا ویروس بنامند.

محققان در حین بررسی آمیب‌ها ، ویروس پاندورا را شناسایی کردند. یکی از این ویروس‌ها به نام پاندروا ویروس سالینوس در دهانه رودخانه Tunquen در سواحل مرکزی شیلی و دیگری به نام پاندورا ویروس دولسیز در ته آب‌های شیرین در نزدیکی ملبورن کشف شده است. محققان از اینکه این ویروس توانسته دو هزار و 500 ژن داشته باشد شگفت زده شده‌اند.



موضوع مطلب :


شنبه 92 مرداد 19 :: 5:56 عصر ::  نویسنده : نابغه
دلیل اتفاقات مثلث برمودا معلوم شد (+عکس)
سال هاست که راز مثلث برمودا باعث شگفتی همه شده است. خیلی ها دست به اقداماتی برای کشف رازهای این منطقه زده اند و نظریه های زیادی هم در این باره اراثه داده اند. اما جدیدترین نظریه Waterspouts می باشد که خیلی ها علت اصلی رازآلود بودن این منطقه را وجود چنین پدیده ای می دانند.
به گزارش تکناز، آنچه را که شما در این تصویر شگفت انگیز می بینید ، چیزی بیش از یک گردآب هوایی است این پدیده نادر که در خلیج تمپا در فلوریدا بوقوع پیوسته حاصل گردبادی با سرعت 200 کیلومتر در ساعت و گردآب در هوای گرم ساحلی است ، به این پدیده Waterspouts گفته می شود و سالانه صدها بار در اقیانوس اطلس تشکیل شده و مردم بومی معتقدند مسئول اتفاقات عجیب مثلث برمودا همین گرداب هوایی Waterspouts است.

دلیل اتفاقات مثلث برمودا معلوم شد (+عکس)



موضوع مطلب :


شنبه 92 مرداد 19 :: 5:55 عصر ::  نویسنده : نابغه
رودخانه ای جالب و حیرت انگیز در زیر یک دریاچه در مکزیک کشف شده است.

غواصان، رودخانه ای در حال جریان را زیر آبهای دریاچه ای در مکزیک پیدا کردند. Cenote Angelita یا فرشته کوچک، در واقع ابری از گاز سولفید هیدروژن است که در ترکیب با آب تازه و نمک، به صورتی که در تصاویر می بینید، در زیر دریا جاری شده است و مانند رودخانه ای در جریان به نظر می رسد.

جاری بودن رودخانه ای در زیر یک دریاچه ! (+تصاویر)

جاری بودن رودخانه ای در زیر یک دریاچه ! (+تصاویر)

غواصان با رفتن به عمق 90 فوتی یا 27 متری ابتدای این رودخانه را یافته و بعد با رفتن به 90 فوت دیگر در عمق، رودخانه را ردیابی کردند. رودخانه از وسط یک جنگل زیر آبی رد می شود.

جاری بودن رودخانه ای در زیر یک دریاچه ! (+تصاویر)

جاری بودن رودخانه ای در زیر یک دریاچه ! (+تصاویر)

جاری بودن رودخانه ای در زیر یک دریاچه ! (+تصاویر)

جاری بودن رودخانه ای در زیر یک دریاچه ! (+تصاویر)

جاری بودن رودخانه ای در زیر یک دریاچه ! (+تصاویر)



موضوع مطلب :


<   <<   6   7   8   9   10   >>   >