آرشیو وبلاگ پیوندهای روزانه لوگو آمار وبلاگ
نابغه کوچولو جمعه 92 شهریور 29 :: 10:50 عصر :: نویسنده : نابغه
![]() اختلال وسواسی یک نوع اختلال اضطرابی ناتوان کننده است. در این اختلال مدام افکار مزاحم و ناخواسته ای شکل می گیرند که فرد نمی تواند از دست آنها خلاص شود.
علت ایجاد وسواس چیست؟
علت دقیق ایجاد وسواس مشخص نشده است ولی علل مختلفی از جمله علل مربوط به مغز، عوامل ژنتیکی و محیطی بر آن تاثیر دارند. تصویر برداری از مغز در بیماران نشان می دهد که فعالیت مغز این افراد الگوی متفاوتی دارد و فعالیت قسمت خاصی از مغز در آنها غیر طبیعی است. این یافته ها و نیز به هم خوردن تعادل واسطه های شیمیایی خاصی مانند سروتونین ممکن است با بیماری در ارتباط باشد.
علائم اختلال وسواسی چیست؟
وسواس یک بیماری مزمن و طولانی مدت است. ممکن است علائم زمانی افزایش و زمانی کاهش یابند. درمان، علائم بیماری را تخفیف می دهد ولی ممکن است برخی از علائم مدتی پس از شروع درمان نیز باقی بمانند. اضطراب شایع ترین علامت این بیماری است. مثلاً ممکن است فرد احساس کند که اگر یک کار خاص را انجام ندهد اتفاق وحشتناکی رخ می دهد. یا ممکن است مکرراً اجاق گاز ، شیر آب، بخاری، قفل در و ... را چک کند و اگر این کار را نکند احساس اضطراب شدید، پریشانی و بی کفایتی به فرد دست می دهد. وسواس چک کردن یکی دیگر از انواع وسواس است.
نشانه های اختلال وسواسی شامل :
1- وسواس :
افکار نا بجا، تکرار شونده، ناخواسته و اجبار کننده ای است که افکار طبیعی فرد را مختل می کند و موجب اضطراب یا هراس می شود. این افکار می توانند فجیع و بیرحمانه، جنسی و یا به صورت ترس از بیماری باشد. و یا مانند ترس زیاد از صدمه دیدن خود یا افراد مورد علاقه ، نیاز شدید به این که باید همه ی کارها کاملاً دقیق و صحیح انجام شوند ، هراس از آلودگی و کثیفی اشیا و...
2- اضطرار و اجبار :
رفتارها یا کارهای عمدی است که برای کنترل افکار وسواسی مکرراً انجام می شوند. فرد به این روش تلاش می کند تا از دست افکار آزار دهنده خود خلاص شود. مانند شستن مکرر یا چک کردن مداوم کاری که انجام شده ، شمردن مکرر یک عمل مانند شمردن مکرر دفعات شستشو ، تکرار کردن کارها مثلاً چیدن مکرر اشیا برای این که منظم شوند ، جمع آوری و انباشتن اشیا خاص و...
افراد مبتلا در آگاهی از بیماری خود متفاوتند. ممکن است گاهی متوجه باشند که افکارشان صحیح نیست و گاهی عمیقاً به آن معتقد باشند.
چگونه اختلال وسواسی تشخیص داده می شود؟
تشخیص اختلال وسواسی با توجه به علائم آن، تاریخچه بیماری و معاینه توسط پزشک صورت می گیرد. وسواس یا اجبار به انجام کار خاص وقت گیر بوده و معمولاً بیش از یک ساعت در روز طول می کشد. همچنین به میزان زیادی روال عادی زندگی روزمره، کار، روابط اجتماعی یا تحصیل فرد را مختل می کند.
اختلال وسواسی چگونه درمان می شود؟
درمان اختلال وسواسی از طریق مشاوره، روان درمانی و همچنین به وسیله داروها صورت می گیرد. داروهای ضد افسردگی خاصی هستند که بر واسطه های شیمیایی مغز مانند سروتونین اثر می کنند. برای تاثیر این داروها بر افکار و رفتارها ممکن است به چند هفته زمان نیاز باشد. روان درمانی نیز از طریق روش رفتار شناختی انجام می شود. با مواجهه تدریجی با عامل هراس و خودداری از انجام کارهای خاص به مرور از اضطراب و هراس فرد کاسته می شود. مثلاً اگر وسواس شستشو دارید مکرراً شیئی را که تصور می کنید آلوده است لمس کنید و پس از آن دستهای خود را نشویید. اگر این کار را تکرار کنید به تدریج از هراس و اضطراب شما کاسته خواهد شد. این کار در مورد افکار نا بجا نیز موثر است. بهترین روش ،استفاده همزمان از دارو و روان درمانی است. موضوع مطلب : جمعه 92 شهریور 29 :: 10:48 عصر :: نویسنده : نابغه
![]() دانشمندان به نتایج جدیدی در خصوص کشف علت اینکه چرا نبض رگ گردن در برخی افراد قابل مشاده است رسیده اند و امیدوار هستند که راه حلی درمان برای آن بیابند.
براساس جدیدترین پژوهش های انجام شده مشاهده نبض رگ گردن در زنان بیشتر از مردان اتفاق می افتد.
گفتنی است این اتفاق که معمولا در سنین سالمندی بانوان اتفاق می افتد می تواند برای برخی نگران کننده باشد.
بررسی ها نشان می دهند علت این امر تحلیل رفتن استخوان های ستون فقرات به علت افزایش سن است علاوه بر این در زنان پوکی استخوان نیز در کاهش تراکم و حجم استخوان ها مهم است.
این تحلیل رفتن استخوانی باعث ایجاد یک فضای خالی بین استخوان های گردن و ستون فقرات می شود که در نتیجه عروق خونی که در آن مناطق قرار دارند واضح تر دیده می شوند.
این نبض رگ معمولا در برآمدگی در پایه جلوی گردن دیده می شود.
پزشکان هشدار می دهند که تنها پیر شدن نمی تواند عامل دیده شدن یک نبض باشد و یک بیماری خاص عروقی نیز می تواند این علامت را ایجاد کند به همین دلیل افراد در صورت داشتن این نشانه حتما به پزشک مراجعه نمایند. موضوع مطلب : جمعه 92 شهریور 29 :: 10:44 عصر :: نویسنده : نابغه
![]() پزشکان با بررسی بر روی سالمندان زن و مرد دریافته اند که با افزایش سن صدای سالمندان دستخوش تغییرات می شود اما با تمرین هایی می توان لحن طبیعی صدا را حتی در سنین بالا حفظ نمود و از داشتن یک صدای زیبا لذت برد.
براساس این پژوهش ها صدا در مردان سالمند کلفت تر در زنان سالمند نازک تر و ریز تر می شود.
گفتنی است این تغییر در صدا به دلیل پیر شدن تارهای صوتی است که خاصیت الاستیک در آنها کمتر می شود و در نتیجه صدا مرتعش و لرزان می شود.
بررسی ها نشان می دهند تحلیل رفتن و پیر شدن تارهای صوتی در مردان در حدود سن 70 سالگی رخ می دهد و پزشکان توصیه می کنند افراد برای جلوگیری از این تحلیل حتما در طول روز بیشتر صحبت کنند و یا با صدای بلند کتاب و یا روزنامه بخوانند تا تارهای صوتی آنها مورد استفاده بیشتر قرار بگیرد.
پزشکان صحبت با صدای بلند را در سنین سالمندی برای افراد نوعی فیزیوتراپی تارهای ماهیچه ای صوتی می دانند مصرف آب ولرم نیز می تواند باعث باز شدن راه گلو و کاهش خلط های موجود در حلق و بیان راحت تر کلام در سالمندان شود.
موضوع مطلب : جمعه 92 شهریور 29 :: 10:33 عصر :: نویسنده : نابغه
![]() دانشمندان به تازگی دریافته اند که خروپف و خواب ناکافی یکی از علل اصلی پف کرده گی و قرمز شدن چشم ها و صورت و عامل مهمی برای چروک شدن پیشانی است.
براساس جدیدترین پژوهش های انجام شده افرادی که مبتلا به آپنه ی تنفسی یا همان قطع تنفس در خواب هستند بیشتر از سایر افراد به پیری و چروک پوست صورت دچار می شوند.
گفتنی است این افراد به تدریج و طی سال ها دچار زشتی صورت و چشم هایی پف کرده و برآمده می شوند.
بررسی ها نشان می دهند علاوه بر این مشکلات ظاهری افراد در نتیجه بدخوابی دچار کاهش سطح هوشیاری افزایش فشار خون و بروز انواع بیماری های قلبی و عروقی نیز می گردند.
پزشکان در حال حاضر شیوه ی درمان جدیدی به نام CPAP را برای درمان این مشکل ابداع کرده اند که البته بسیار مورد توجه جراحان قرار گرفته است.
با استفاده از این روش فرد بیمار بهتر می تواند در هنگام خواب نفس بکشد.
تا پیش از این تحقیق تنها اثر بی خوابی و خروپف را گودی زیر چشم و بروز حلقه های تیره زیر چشم می دانستند اما براساس این تحقیق چین و چروک های صورت به ویژه چروک پیشانی هم به این بدخوابی ربط دارد.
پزشکان به افراد توصیه می کنند تا چنانچه دارای مشکل خروپف به میزان زیاد هستند حتما به پزشک مراجعه نمایند. موضوع مطلب : جمعه 92 شهریور 29 :: 10:30 عصر :: نویسنده : نابغه
![]() عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران معتقد است: مهم ترین عامل در ایجاد سنگ کلیه، ژنتیکی بودن آن است.
دکتر محسن طاهری اظهار کرد: سنگ های دستگاه ادراری جزء بیماری های شایع هستند که در هر سنی ممکن است اتفاق بیفتد، اما بیشتر در سنین نوجوانی و میانسالی و در میان مردان دیده می شود.
وی ادامه داد: سنگ ها علاوه بر کلیه در مثانه و لوله بین کلیه و مثانه (هالب) دیده می شوند که در کلیه بسیار شایع تر است.
طاهری، مهم ترین دلیل ایجاد سنگ کلیه را وراثت و ژنتیک دانست و گفت: فاکتورهای محیطی نیز تاثیرگذار هستند، مانند میزان مایعاتی که فرد مصرف می کند و یا غذاهای حاوی پروتئین و اگزالات.
وی در ادامه افزود: برخلاف تصور عموم، خوردن کلسیم دخالتی در تولید سنگ ندارد، اما چاقی، کم تحرکی، عفونت های مجاری ادرار و کار در محیط های گرم می تواند تاثیر داشته باشد. درواقع افرادی که در خانواده شان سابقه سنگ کلیه دارند، باید این فاکتورهای محیطی را رعایت کنند. همچنین مصرف مایعات که حجم ادرار را افزایش می دهد در پیشگیری از این بیماری موثر است.
این متخصص مجاری ادرار با بیان اینکه اگر سنگی در مجاری ادرار وجود داشته باشد، حتما باید دفع شود، عنوان کرد: بیشتر سنگ هایی که در کلیه و مثانه تشکیل می شوند، بدون درد هستند اما وجود سنگ در هالب بسیار دردناک است که در اکثر مواقع بیمار به پزشک مراجعه می کند.
وی ادامه داد: در درمان سنگ ها، مسئله اصلی اندازه سنگ است، سنگ هایی که کوچک هستند، معمولا خودشان دفع می شوند و به درمان خاصی نیاز ندارند، اما در صورتی که بزرگتر باشند، باید از روش های درمانی مانند سنگ شکن و آندوسکوپی استفاده شود در مواقعی که سنگ خیلی بزرگ باشد، بیمار تحت عمل جراحی قرار می گیرد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شد: در 50 درصد مواقع بعد از دفع سنگ، امکان تشکیل دوباره آن وجود دارد چون زمینه ای که باعث تولید سنگ شده، از بین نرفته است پس در صورت ابتلا به سنگ کلیه باید بررسی دقیقی برای پیدا کردن علت آن انجام شود. موضوع مطلب : جمعه 92 شهریور 29 :: 10:28 عصر :: نویسنده : نابغه
![]() کارشناس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: دفع خون از دستگاه گوارش شایع ترین علامت سرطان روده بزرگ است.
دکتر شراره نیک سیر افزود: سرطان روده بزرگ چهارمین سرطان شایع در ایران است، سرطان های روده بزرگ از پولیپ های غددی منشأ می گیرند. پولیپ رشد غیر طبیعی توده های خوش خیم در جدار اعضای بدن است. تبدیل پولیپ به سرطان یک فرایند چند مرحله ای است که از تجمع تغییرات ژنتیکی ناشی می شود و حداقل 10 سال طول می کشد تا پولیپ به سرطان تبدیل شود.
وی علل بیماری و عوامل افزایش خطر ابتلا را سن بالا، سابقه فامیلی، پولیپ غددی و سندروم های ارثی دانست.
وی با بیان اینکه بعد از 50 سالگی شانس ابتلا افزایش می یابد، گفت: در صورت ابتلای یک نفر از بستگان درجه اول و یا دو نفر از بستگان درجه دوم شانس ابتلا به این بیماری 2 تا 3 برابر افزایش می یابد همچنین در صورت ابتلای یک نفر از بستگان درجه اول که قبل از سن 50 سالگی مبتلا شده باشد شانس ابتلای فرد 3 تا 4 برابر افزایش می یابد.
دکتر نیک سیر پولیپ غددی را به ویژه اگر بزرگ یا متعدد باشند را یکی از علل بیماری سرطان روده بزرگ خواند و افزود: 5 تا 10 درصد افرادی که به سرطان روده بزرگ مبتلا می شوند، نقایص ژنتیکی دارند که منجر به بروز سرطان در سنین پایین تر می شود.
وی بیان کرد: یافتن خانواده های دارای نقایص ژنتیک در سنین پایین تر برای شروع زودتر اقدامات غربالگری و پیشگیری اهمیت دارد.
وی افزود: شایع ترین علامت سرطان روده بزرگ دفع خون از دستگاه گوارش است که می تواند به صورت وجود خون مخفی در مدفوع، خونریزی از روده، تیره شدن مدفوع و کم خونی فقر آهن غیر قابل توجیه ظاهر شود.
کارشناس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه با تاکید بر لزوم توجه تغییر در عادات روده ای از جمله کاهش قطر مدفوع، اسهال یا یبوست طول کشیده، احساس عدم تخلیه کامل روده بعد از دفع، درد شکم، نفخ، کاهش وزن غیرقابل توجیه گفت: صرف وجود این علائم به تنهایی به معنای داشتن سرطان روده بزرگ نیست ولی بدان معنی است که مراجعه به پزشک ضرورت دارد.
وی با اشاره به راه های پیشگیری اظهار کرد: رژیم غذایی صحیح، داشتن فعالیت بدنی منظم، پرهیز از مصرف غذاهای پرچرب (به خصوص چربی حیوانی)، کاهش میزان مصرف گوشت قرمز، افزایش مصرف روزانه میوه و سبزی و حداقل 30 دقیقه فعالیت بدنی متوسط 5 روز در هفته توصیه می شود.
نیک سیر همچنین بر عدم مصرف سیگار، عدم مصرف الکل و تشخیص سرطان در مراحل اولیه با انجام آزمون های غربالگری تأکید کرد.
وی در ادامه با بیان اینکه غربالگری، جستجوی سرطان در افراد بدون علامت است، گفت: از زمانی که نخستین سلول های غیر طبیعی شروع به رشد به صورت پولیپ می کنند، 15 10 سال طول می کشد تا به سرطان روده بزرگ تبدیل شوند.
کارشناس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه افزود: تعداد زیادی از بیماران در مراحل اولیه سرطان بدون علامت هستند، با انجام غربالگری می توان سرطان های روده بزرگ را در مراحل اولیه که بیماری قابل درمان است پیدا کرد، همچنین در برخی از افراد با برداشتن پولیپ ها حین کولونوسکوپی می توان قبل از اینکه شانس بدخیمی پیدا کنند از ابتلا به سرطان پیشگیری کرد.
وی درباره کولونوسکوپ گفت: یک وسیله آندوسکوپی است که توسط آن پزشک می تواند تمام روده بزرگ را مشاهده کرده و برداشت پولیپ ها و نمونه برداری از ضایعات مشکوک را در همان مرحله انجام دهد. به منظور ارزیابی کامل روده بزرگ، لازم است روده بزرگ به اندازه کافی تمیز و تخلیه شده باشد که امکان بررسی هر نوع ضایعه مقدور باشد. اگر نتیجه کولونوسکوپی طبیعی باشد، نوبت بعدی انجام آن 10 5 سال بعد است که بستگی به نظر پزشک معالج دارد.
نیک سیر با اشاره به نحوه درمان سرطان روده بزرگ تصریح کرد: اگر بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده شود شانس بهبودی و طول عمر بیماران بیشتر و روش های درمانی به کار رفته ساده تر و کم عارضه تر خواهد بود.
وی خاطر نشان کرد: روش های درمانی شامل جراحی، شیمی درمانی و اشعه درمانی است که بسته به مرحله تشخیص بیماری از یک یا هر سه روش استفاده می شود. موضوع مطلب : جمعه 92 شهریور 29 :: 10:26 عصر :: نویسنده : نابغه
![]() کاهو گیاهی است یکساله که دارای برگهای پهن، دراز و سبز با طعمی شیرین است، این گیاه از نظر طب قدیم ایران در رسته گیاهان سرد و مرطوب دسته بندی میشود.
بیان زارعیان متخصص تغذیه، با بیان اینکه کاهو سرشار از ویتامین و آهن است، عنوان کرد: کاهو ویتامینهای A ،H ، B و C را داراست به همین دلیل مادهای خونساز است، همچنین این سبزی سرشار از املاح آهن، کلسیم، منیزیم، منگنز، روی، سدیم و مس است که این املاح به ویژه منگنز و روی مانع سفید شدن زودهنگام و ریزش مو میشود.
وی با ذکر این نکته که کاهو طبعی خنک دارد و تشنگی را برطرف میکند، اظهار کرد: خاصیت خنک کننده کاهو قرمزی ناشی از مضرات آفتاب را که در سطح پوست ایجاد میشود، کاهش می دهد لذا برای رفع آفتاب سوختگی مفید است.
وی با ذکر این نکته که کاهو میتواند یک مسکن خوب برای اعصاب باشد، گفت: خواصی که در کاهو موجود است میتواند تشویش، نگرانی و دلهره را از بین برده و بهترین دارو برای بیماران عصبی محسوب میشود، کاهو دارای مواد قندی زیادی است و املاح معدنی آن پتاسیم، منگنز، فسفر، کلسیم و آهن است که برای آرامش اعصاب و همچنین بهدلیل دارا بودن لاکتوکاریوم در رفع خستگی و بی خوابی و تنظیم فشارخون مفید است.
این متخصص با بیان اینکه این گیاه خوراکی به " گیاه بارور" معرف است، ادامه داد: کاهو می تواند در تقویت قوای جنسی و درمان نازایی نیز مفید باشد.
زارعیان کاهو را به دلیل داشتن ویتامین های A و H دارای خاصیت تمیزکنندگی دانست و تصریح کرد: مصرف کاهو موجب محافظت، مرطوب ماندن و شادابی پوست میشود.
وی کاهو را اشتهاآور دانست و افزود: کاهو منبع خوبی از آهن بوده بههمین دلیل می تواند عمل خونسازی و تصفیه خون را در بدن تسریع کرده و یکی از مؤثرترین و طبیعی ترین اشتها آورهاست؛ لذا توصیه می شود که قبل از صرف غذا این سبزی را بعنوان یک پیش غذای مفید مصرف کرد.
این متخصص تغذیه با توصیه بر این که افراد میتوانند در درمان برونشیتهای سخت، سیاه سرفه، تحریکات عصبی و رفع روماتیسم کاهو مصرف کنند، گفت: کاهو به علت داشتن مقادیر زیاد سلولز، تخلیه امعاء را آسان میکند و میتواند برای مبتلایان به یرقان، انسداد مجاری کیسه صفرا و اشخاصی که کلسترول خونشان زیاد است و استعداد چاق شدن دارند، مفید باشد.
وی در پایان با ذکر این نکته که زیاده روی در هر کاری مضر است، خاطرنشان کرد: کاهو فواید زیادی دارد، اما نباید در مصرف آن زیادهروی کرد چرا که زیاده روی در خوردن آن ضعف قدرت جنسی، کم شدن حافظه و فراموشی، نفخ و در نهایت ضعف در دید را بوجود می آورد. موضوع مطلب : جمعه 92 شهریور 29 :: 10:5 عصر :: نویسنده : نابغه
![]() معادلات خالص یونی، معادلاتی اند که تنها الکترولیت های قوی و قابل حل واکنش دهنده را نشان می دهند ( این الکترولیت های قوی را یون می نامند) و شامل یون های ناظر نیستند ( این یون ها در طول واکنش بدون تغییر می مانند و در هر دو طرف واکنش دهنده ها و محصولات، به یک شکل هستند). مثلا در واکنش زیر:
2 NaCl (aq) + CuSO4 (aq) → 2 Na+ (aq) + SO42- (aq) + CuCl2 (s)
شکل یونی این معادله به صورت زیر است:
2 Na+ (aq) + 2 Cl- (aq) + Cu2+ (aq) + SO42- (aq) → 2 Na+ (aq) + SO42- (aq) + CuCl2 (s)
یون های سدیم و سولفات در این معادله، یون های ناظر هستند. آن ها در هر دو طرف واکنش دهنده ها و محصولات بدون
تغییر باقی می مانند. هنگامی که یون های دیگر، کلرید مس را تشکیل می دهند، یون های سدیم و سولفات فقط ناظر
جریان هستند.
در این جا با برخی از قوانین انحلال پذیری آشنا می شویم که شما مجبورید آن ها را حفظ کنید. این اتفاقات معمولا در محیط های آبی رخ می دهند:
1) بیش تر ترکیبات فلزات قلیایی و ترکیبات NH4+ قابل حل در آب هستند.
2) ترکیبات Cl-، Br-، -I انحلال پذیرند به جز زمانی که شامل یون های Ag+، Hg2+، Pb2+ باشند.
3) ترکیبات شامل F- انحلال پذیرند به جز زمانی که شامل فلزات گروه 2 اصلی باشند.
4) ترکیبات NO3-، ClO3-، ClO4- و CH3COO- انحلال پذیرند.
5) ترکیبات شامل SO4 2- انحلال پذیرند به جز آن هایی که شامل یون های زیر Ca 2+،Sr 2+، Ba 2+، Ag +، Pb 2+ یا Hg 2+
6) ترکیبات CO3 2-، PO4 3-، C2O4 2-، CrO4 2-، S2-، OH- و O2- انحلال ناپذیرند.
7) اکسیدهای فلزی گروه 2 اصلی، بازهای قوی هستند و چندان انحلال پذیر نیستند.
دو قانون انحلال پذیری که شما بیش تر با آن ها سر و کار خواهید داشت، قوانین 1 و 4 هستند. شما باید این نکته را به خاطر بسپارید که فلزات گروه 1 اصلی و ترکیبات آمونیوم انحلال پذیرند. یعنی در هر جا که یون های مربوط به این قانون را دیدید، بلافاصله متوجه می شوید که آن ها انحلال پذیرند.
حال سوال این است که بیش ترین حد و مقدار انحلال پذیری چه قدر است؟ اگر یونی انحلال پذیر باشد، پس در محلول خود، رسوب تشکیل نخواهد داد و این به معنای آن است که این یون، واکنش نخواهد داد و جدا از معادله خالص یونی باقی خواهد ماند. نکته کلیدی آن است که فرمول شیمیایی ماده مرکب را نوشته و سپس تعیین کنیم که آیا انحلال پذیر است یا نه. اگر انحلال پذیر است، آن را یونیزه کنیم و اگر نیست، به صورت مولکول ان را رها کنیم.
در این جا برخی قوانین دیگر وجود دارند:
حال با استفاده از قوانین بالا سعی کنید معادله یونی خالص برای ترکیب محلول های نیترات نقره و برومید لیتیوم بنویسید.
Ag+ + NO3- + Li+ + Br- --->
این یک واکنش جابه جایی دوگانه است. هر دو ترکیب، انحلال پذیر هستند؛ پس هر چیزی یونیزه می شود. هر چیزی که تشکیل شود، از بازترکیب دو یون "داخلی" با دو یون "خارجی" به وجود خواهد آمد تا LiNO3 و AgBr تشکیل دهند. اگر هر دوی آن ها انحلال ناپذیر باشند، رسوب تشیکل خواهد شد و یون هایی که واکنش می دهند تا این رسوب را تشکیل دهند، در معادله یونی خالص وجود خواهند داشت و یون های دیگر، ناظر هستند و باید از آن ها صرف نظر کرد.
همان گونه که گفتیم، دو محصول ممکن در این واکنش، نیترات لیتیوم و برومید نقره هستند. از آن جایی که هالیدها به جز هالید نقره، هالید جیوه و هالید سرب، انحلال پذیرند، یک رسوب برومید نقره داریم و معادله یونی خالص ما به صورت زیر است: ![]() مثال دیگر: اسید هیدروکلرید و هیدروکسید سدیم را با هم ترکیب می کنیم. معادله یونی خالص آن ها چیست؟ جواب: همان گونه که می دانید، این دو ماده، اسید و باز قوی هستند؛ برای همین به طور کامل، یونیزه می شوند: H+ + Cl- + Na+ + OH- ---->
دو محصولی که ممکن است تشکیل شوند، کلرید سدیم و آب هستند که کلرید سدیم انحلال پذیر است و آب که یک مولکول است؛ بنابراین آب تنها محصول نوشته شده در معادله ی.نی خالص است:
H+ + OH- ---> H2O
موضوع مطلب : پنج شنبه 92 شهریور 28 :: 10:22 عصر :: نویسنده : نابغه
موضوع مطلب : پنج شنبه 92 شهریور 28 :: 10:19 عصر :: نویسنده : نابغه
موضوع مطلب : |
|||||
نویسندگان
پیوندها
آخرین مطالب
|
|||||