سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
درباره وبلاگ

لوگو

آمار وبلاگ
  • بازدید امروز: 49
  • بازدید دیروز: 46
  • کل بازدیدها: 195104
  • بازدید ماهانه: 195104



نابغه کوچولو
صفحه نخست                  ATOM                 عناوین مطالب            نقشه سایت
سه شنبه 93 خرداد 27 :: 8:47 عصر ::  نویسنده : نابغه

BMI چیست؟ ( Body mass index )


امروزه چاقی به یکی از مسایل روز دنیا تبدیل شده است و آمارها نشان می دهند فقط در آمریکا بیش از 100 میلیون نفر به اضافه وزن یا چاقی مبتلا هستند. اضافه وزن و نوع شدید آن که همان چاقی است باعث به خطر افتادن سلامتی افراد و مسایلی نظیر بیماریهای قلبی، دیابت، سرطان، کبد چرب، رفلاکس معده، افسردگی و… می شود. اما چگونه تشخیص دهیم که اضافه وزن داریم؟ تحقیقات زیادی روی موضوع چاقی انجام شده است و محققان فاکتوری به نام شاخص توده بدنی را معرفی کرده اند که به اختصار به آن BMI می گویند.

BMI با اندازه گیری قد و وزن فرد تعیین می شود و از آنجاکه اندازه گیری قد و وزن افراد روشی ساده و ارزان است تعیین BMI روشی ارزان و عمومی است و برای هر فرد بر طبق فرمول زیر می توان عدد BMI را تعیین کرد.

BMI = وزن بر حسب کیلوگرم /  ( قد بر حسب متر ) به توان 2

پس از محاسبه BMI با استفاده از فرمول بالا و مراجعه به جدول زیر که جدول استاندارد BMI می باشد می توانید از وضعیت بدنی خود آگاه شوید. BMI چربی بدن را به طور مستقیم اندازه گیری نمی کند اما می تواند در اکثر افراد با تقریب مطلوبی مقدار چربی بدنشان را مشخص کند.

وضعیت بدنی شما

BMI

کمبود وزن

کمتر از 5/18

نرمال

9/24-5/18

اضافه وزن

9/29-25

چاق

بیشتر از 30

اشکالات BMI:

BMI برای سه گروه از افراد کارایی ندارد که عبارتند از:

  1. ورزشکاران حرفه ای و کسانی که پرورش اندام کار می کنند، زیرا عضله سنگین تر از چربی است و مقدار BMI کمی بیشتر به دست می آید.
  2. سالخوردگان و افرادی که عضلات بدنشان را از دست داده اند مقدار BMI برای این افراد عدد کمتری به دست می آید.
  3. زنان حامله و زنان شیرده

روش تعیین BMI برای ورزشکاران:

از آنجا که بافت عضله سنگین تر از چربی است مقدار BMI که با فرمول بالا به دست می آید برای ورزشکاران عدد درستی را نشان نمی دهد و باید از روشهای دقیق تری نظیرآنچه در زیر آمده استفاده کرد.

(Skin fold thickness measurement (with calipers

Underwater weighing

Bioelectrical impedance

(Dual-energy x-ray absorptiometry (DXA

Computerized tomography




موضوع مطلب :


سه شنبه 93 خرداد 27 :: 8:45 عصر ::  نویسنده : نابغه
بی ام آی جدول

بی ام آی جدول

در نوشته قبلی در مورد BMI گفتیم که اضافه وزن و چاقی در افراد، باعث بروز برخی مشکلات جسمی و حتی روحی می شود. اما چگونه باید بدانیم که آیا اضافه وزن داریم یا اینکه وزن ایده آل با توجه به قامتمان چقدر است؟

1- استفاده از عدد BMI:

عدد BMI برای فردی با وزن متناسب بین 18?5 تا 25 است که نشان می دهد نسبت قد به وزن یک فرد متناسب است. حال قدمان را اندازه می گیریم و به توان 2 می رسانیم و آن را در عدد 5/18 برای حداقل و عدد 25 برای حداکثر وزن متناسب با قدمان ضرب می کنیم. این دو عددی که به دست می آید کمترین و بیشترین وزنی است که با قد ما متناسب می باشد. بین این دو عدد محدوده مجاز برای وزن ما می باشد.

2- استفاده از جداول قد و وزن:

روش محاسبه bmi

با توجه به محدودیتهای موجود در استفاده از BMI مانند عدم کاربرد برای ورزشکاران و زنان باردار، پزشکان جداول متعددی را ارایه کردند که در آنها وزن متناسب با قد فرد در کنار هم آمده است. در ارایه این جداول نکات بسیار مهم و مثبتی در نظر گرفته شده که از جمله آنها می توان به سادگی در استفاده از این جداول، در نظر گرفتن فاکتورهایی چون جنسیت و سایز استخوانبندی افراد  که در وزن آنها موثر  است اشاره کرد.

در جدول مقابل استانداردهای وزن بدن ارایه شده توسط دکتر Phil McGraw آمده است. با استفاده از استانداردهای وزن بدن که در جدول مقابل لیست شده، شما می توانید دریابید که در چه موقعیتی از لحاظ تناسب قد و وزن قرار دارید. انتهای پایینی محدوده های داده شده برای اشخاص با استخوانبندی ریز و انتهای بالایی برای افراد درشت استخوان است. مثلا اگر شما خانمی با قد 164 و استخوانبندی ریز هستید برای اینکه جزو افراد با وزن متناسب بشمار بیایید بهترین وزنی که باید داشته باشید حدود 54 کیلوگرم است.

برگرفته از:

1- سایت Emedtv.com

2- کتاب هفت کلید کاهش وزن (Dr. Phil McGraw)




موضوع مطلب :


سه شنبه 93 خرداد 27 :: 8:44 عصر ::  نویسنده : نابغه

اکثر انسان ها در آرزوی داشتن موهایی با ظاهر خوب و درخشان هستند اما چگونه می توانیم به چنین چیزی دست یابیم؟ همانطور که شاید پیش از این بارها شنیده باشید مهمترین عامل موثر بر موها نوع تغذیه فرد است که در اینجا بدان اشاره می کنیم.

بخش عمده ای از مو، از نوعی پروتئین به نام کراتین تشکیل شده است و برای تامین این ماده ضروری برای رشد موها می بایست از مواد غذایی استفاده کنیم که حاوی این نوع پروتئین باشند. شما می توانید پروتئین مورد نیاز خود را با خوردن لوبیاها، دانه ها، غلات، جوانه ها و ماهی به دست آورید.

ماده دیگری که به داشتن موهای خوب کمک می کند سیلیس است که در سبزیهای معمول مثل پیاز، سیر، سبزی های سبز برگ، هویج و خیار وجود دارد و ذکر این نکته بسیار مهم است که بدانیم سرعت رشد موها به سلامت کلیه ها بستگی دارد. پس لازم است بدانید کلیه های سالم باعث می شوند که موهایی زیاد، سالم و با سرعت رشد خوب داشته باشید از اینرو مراقب کلیه های خود باشید یعنی مقدار کافی آب سالم بنوشید و از خوردن نمک و افزودنیها تا حد امکان اجتناب کنید.

منبع: کتاب شما آن چیزی هستید که می خورید (دکتر گیلیان مک کیت)




موضوع مطلب :


سه شنبه 93 خرداد 27 :: 8:41 عصر ::  نویسنده : نابغه

گروه بندی مواد غذایی

در نوشته قبل با مزایای گروه بندی غذایی و فواید آن بر سلامت فردی آشنا شدید. حال در این بخش مواد غذایی که در هر گروه قرار می گیرند را نام برده و در ادامه به این موضوع که چه گروههای را می توان با هم مصرف نمود اشاره می کنیم.

گروه 1- پروتئین ها:

پنیر، تخم مرغ (بدون زرده)، مغزها، ماهی، گوشت قرمز، شیر و ماست، ماکیان، سویا و فرآورده های آن

 بدن برای هضم پروتئین ها شیره اسیدی تولید می کند و این گروه به آرامی هضم می شوند.

گروه 2- کربو هیدرات ها:

غلات مثل جو دو سر، ماکارونی، برنج، ذرت، ارزن و محصولات غله ای مثل بیسکوییت، نان، شیرینی، کیک و همچنین عسل، سیب زمینی و شکر

 برای هضم این گروه در بدن شیره قلیایی تولید می شود. این گروه به سرعت هضم می شوند و به آنزیم هایی غیر از آنزیم های گوارش پروتئین نیاز دارند.

اگر غذاهای گروه 1 و 2 را با هم بخورید، آنزیم ها و شیره های گوارشی متفاوت، با هم خواهند جنگید و یکدیگر را خنثی خواهند کرد. نتیجه این است که غذا به خوبی هضم نشده و در روده می پوسد و باعث ایجاد گاز، ورم معده، سوزش سر دل، دردهای شکمی، سوء جذب، سوء هاضمه و تخلیه انرژی می شود. بعد از خوردن یک غذای پروتئینی 3 ساعت صبر کنید و سپس غذای کربو هیدراتی بخورید. بعد از خوردن یک غذای کربو هیدراتی نیز 2 ساعت صبر کنید و سپس غذای پروتئینی بخورید.

گروه 3- سبزی های غیر نشاسته ای:

کاهو، سبزی خوردن، ریشه ها، غلات، دانه ها، علف ها، ادویه ها، مغزها و روغن های دانه ای، کره، خامه، سرشیر و چربی هایی که مثل کره روی نان مالیده می شوند.

مواد این گروه را می توان هم با گروه 1 و هم با گروه 2 مصرف کرد.

گروه 4- میوه ها:

میوه ها باید به تنهایی و با فاصله زمانی 30دقیقه از اقلام غذایی گروه های دیگر خورده شوند زیرا حد نصاب سریع ترین هضم غذا در دست آنها است. همچنین آنزیم های گوارشی میوه ها به کل با آنزیم های گروه های قبلی فرق دارند. بهترین زمان مصرف میوه ها وقتی است که معده خالی باشد یعنی هنگام صبح بدون همراه کردن آنها با غذاهای دیگر. هندوانه را نیز به دلیل سرعت بالای هضم شدن با میوه های دیگر نخورید. اگر میوه ها را بعد از غذا بخورید نمی توانند جایی بروند، چون پشت غذایی که به زمان طولانی تری برای هضم نیاز دارند گیر کرده و در روده تخمیر می شوند. بنابراین وقتی میوه ها را با گروه های غذایی دیگر مخلوط می کنید باید منتظر ورم و نفخ شکم و سوء هاضمه باشید.

همچنین ذکر این نکته ضروری است که حبوبات و لوبیاها مخلوط نشاسته و پروتئین هستند اما جز سویا و لوبیای مرمری در بیشتر حبوبات نشاسته حرف اول را می زند، بنابراین شما می توانید بیشتر حبوبات و لوبیاها را با غلات، سالاد و سبزی بخورید.

در جدول گروه بندی غذایی که در زیر آمده است، خلاصه ای از نتایج مصرف گروههای غذایی با هم آمده است:

گروههای غذایی که می توان با هم مصرف کرد

منبع: کتاب شما آن چیزی هستید که می خورید نوشته دکتر گیلیان مک کیت




موضوع مطلب :


 

 

اگر دوست دارید دندانهایتان سالم بماند این 8 چیز را رعایت کنید.
شیخ بوعلی سینا در کتاب سوم قانون صفحه 96 هشت چیز را نام برده است که رعایت آنها باعث سالم ماندن دندانها می شود و ما در اینجا خلاصه آنرا ذکر می کنیم:
مداومت بر پاک کردن لای دندانها مخصوصا بعد از خوردن طعام، ولی نه بحدی که گوشت دندان را زخم کند یا خود دندان را سست نماید، بلکه حد وسط را رعایت کند.
دوری کردن از خوردن هر چیزی که بسیار سرد است خصوصا زمانی که چیز گرمی قبل از آن خورده شده باشد (مثل آشامیدن آب یخ بر روی غذای گرم) و همچنین دوری کردن از خوردن چیزهای بسیار گرم خصوصا زمانی که چیز سردی قبل از آن خورده شده باشد.
چیزهای سخت و لزج را با دندان نخاید و نجود خصوصا اگر شیرین باشد مثل انجیر خشک و حلوا.
چیزهای سخت را با دندان نشکند.
دوری کردن از خوردن چیزهایی که دندان را کند می کند مانند آلوچه نارس و لواشک ترش
دوری کردن از خوردن چیزهایی که خاصیت آن دندان را ضرر می رساند مثل کراث (تره) چون تره ضرر سختی بر دندان و لثه دارد.
غذاهای لطیف که زود فاسد می شود مثل شیر و ماهی شور، پی در پی نخورد.
اصرار بر قی کردن نکند خصوصا اگر آنچه را که قی می کند ترش باشد. (قی کردن یعنی خارج کردن غذا از معده بوسیله انگشت در حلق کردن یا هر عامل دیگری)




موضوع مطلب :


سه شنبه 93 خرداد 27 :: 8:37 عصر ::  نویسنده : نابغه

عکس دندان به چه دردی می‌خورد؟


تقریبا همه افرادی که نزد دندانپزشک رفته‌اند، حتما از دندان شان عکس گرفته‌ شده است.
در دندانپزشکی نیز مانند سایر رشته‌های پزشکی از پرتونگاری برای کمک به تشخیص بیماری یا آسیب دندان استفاده می‌شود.
عکس‌ها در تعیین وجود و وسعت حفره یا کرم‌خوردگی‌های دندان به کار می‌آیند.
با عکس رادیوگرافی می‌توان فساد و پوسیدگی دندان را حتی زمانی که مینا هنوز سالم به نظر می‌آید، تشخیص داد، به ویژه وقتی پوسیدگی بین دندان‌ها مخفی شده یا زیر خط لثه باشد.
عکس رادیوگرافی به تشخیص آبسه دندان، آسیب استخوان ناشی از بیماری پیرادندانی، شکستگی‌های فک و دندان و سایر ناهنجاری‌های فک و دندان نیز کمک می‌کند.
به علاوه، عکس اطلاعاتی در زمینه دندان‌های درنیامده یا گیرکرده، در اختیار دندانپزشکان می‌گذارد.
برای گرفتن عکس رادیوگرافی می‌توان از فیلم‌های سنتی یا فناوری دیجیتال استفاده کرد. برای کرم‌خوردگی‌ها از عکس «بایت وینگ» استفاده می‌شود.
علت نامگذاری آن است که بخش کوچکی از فیلم در دهان و نزدیک دندان‌ها قرار می‌گیرد و شما برای نگه داشتن فیلم با دندان‌های خود روی پوشش کاغذی فیلم فشار می‌آورید.
سپس دستگاه را روی دندان تنظیم کرده و اشعه می‌دهند. تصویر دیجیتال بلافاصله آماده می‌شود و ظهور فیلم‌ رادیوگرافی هم چند دقیقه بیشتر طول نمی‌کشد.
به هر شکل که عکس گرفته شود، تصویر حاصل به دندانپزشک شما در تعیین اقدام مناسب کمک شایانی خواهد کرد.
میزان اشعه‌ای که در خلال رادیوگرافی سنتی ساطع می‌شود، بی‌نهایت ناچیز است و مقدار اشعه به کار رفته برای گرفتن عکس دیجیتال حتی از این هم کمتر است. با این وجود هیچ‌کس نباید بیش از مقدار لزوم در مواجهه با اشعه قرار گیرد.
در مورد اینکه چند وقت یک‌بار باید عکس بگیرید با دندانپزشک خودتان مشورت کنید.
به عنوان اقدامی در جهت جلوگیری از دریافت اشعه ی بیش از حد، به شما پیش‌بندی داده می‌شود که از سینه تا پایین شکم را می‌پوشاند.
دکتر شیرین معماران - متخصص پروتز دندانی و ایمپلنت





موضوع مطلب :


سه شنبه 93 خرداد 27 :: 8:34 عصر ::  نویسنده : نابغه

روزه بگیرید تا تندرست بمانید

ممکن است بعضی اوقات فکر کنیم که چرا باید با روزه گرفتن خود را به زحمت بیندازیم و اینهمه گرسنگی و تشنگی را تحمل کنیم، خصوصا در این روزهای گرم تابستان که حدود 17-16 ساعت را باید روزه باشیم، آیا از ترس جهنم باید روزه بگیریم و یا اینکه به طمع بهشت؟ آیا فقط اجبار در کار است و یا اینکه دلایل دیگری وجود دارد که سوای مسائل اعتقادی باز هم باید روزه بگیریم تا زندگی بهتر و سالم تری داشته باشیم؟ چون تجربه به همه ما نشا ن داده است که اگر دلایل انجام کاری را درست بدانیم می توانیم خیلی بهتر با آن کنار آمده و حتی با علاقه زیاد آن را انجام دهیم.

در توضیح این مطلب باید عرض کنیم که روزه را کسی برای انسان واجب کرده است که خالق و بوجودآورنده انسان و تمامی موجودات و آسمانها و زمین است، کسی که نه تنها با تک تک سلولها و اندامهای انسان آشناست بلکه خود او خالق انسان است. اگر تا بحال چیزی را خلق کرده باشیم معنی خالق بودن را کمی بهتر می فهمیم! او کسی است که مخلوقاتش را در حالی خلق کرد که هیچ احتیاجی به اطاعت آنها نداشت و اطاعت آنها سودی برای او ندارد  و نافرمانی آنها نیز چیزی از قدرت او نمی کاهد. بنابراین خداوند متعال خیلی بهتر می داند که چه چیزی برای انسان خوب است و چه چیزی بد و اگر چیزی را برای او واجب دانسته است مطمئنا به خاطر اهمیت بیشتر آن موضوع بوده است و می دانسته اگر فقط به توصیه اکتفا کند شاید بیشتر افراد موضوع به این مهمی را انجام نداده و در نتیجه آن مشکلات جسمی بسیاری پیدا کنند و برای همین آنرا واجب کرده است. یعنی در حقیقت خداوند متعال اگر انجام چیزی را برای انسان واجب کند دلایل علت و معلولی بسیاری هم برای آن قرار می دهد چون دنیایی که در آن زندگی می کنیم بر اساس این قوانین که همان قوانین و سنتهای خداوند بر روی زمین است اداره می شود.

رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم در این باره می فرمایند: روزه بگیرید تا تندرست بمانید و همچنین می فرمایند: خداوند به یکی از پیامبران بنی اسرائیل وحی فرمود: به طایفه ات خبر بده هیچ بنده ای یک روز را برای خشنودی من روزه نمی گیرد، مگر آن که تن او را سالم می دارم و او را پاداشی بزرگ می دهم.

در طب قدیم نیز روزه اهمیت خاصی داشته است. فیثاغورث و بقراط برخی از امراض را با روزه معالجه می‌کردند و حکیم بوعلی سینا فصلی از کتاب قانون را به مداوا با روزه اختصاص داده است.

روزه باعث تنظیم اخلاط بدن و حذف سموم و اخلاط زائد بدن می گردد. جسم به هنگام روزه به جای غذا از مواد داخلی استفاده کرده و آن ها را مصرف می‌کند و بدین‌ وسیله خود را پاکیزه می‌سازد. اکثر بیماری‌های حاد و مزمن را می‌توان به وسیله روزه بهبود بخشید یا از شدت آنها کاست. بهترین درمان بیولوژیکی این است که به وسیله دفع مواد مضر، سلامت فرد را تامین نماییم. به محض این‌که نیروهایی که وظیفه نوسازی را در موجودات زنده بر عهده دارند در هنگام روزه فعال و آزاد شوند، تصفیه مواد زائد حاصل از متابولیسم بدن شروع می شود. روزه‌داری سبب افزایش قدرت انقباضی قلب و دفع چربی‌های زائد می‌گردد. بین روزه داری و گرسنگی تفاوتهای بسیاری وجود دارد و اصلا باهم قابل مقایسه نیستند.

آثار مثبت جسمی زیادی در افراد سالم و بیمار، برای روزه‌داری بیان شده است که از آن جمله: تاثیر بر سوخت و ساز بدن،غلظت هورمون‌ها، فعالیت کلیه‌ها، آزمایش‌های کبدی، دستگاه گوارش، دستگاه قلب و عروق، آثار عصبی و روانی، اثر بر الکترولیت‌ها و شاخص‌های خون‌سازی، اثر بر کاهش وزن و  موارد دیگری می‌باشد. شیوع حملات صرعی در روزه‌داران ماه مبارک رمضان به نسبت خوبی کاهش می‌یابد. روزه‌داری سبب کاهش افسردگی، افکار پارانوئیدی و وسواس می‌گردد و عزت نفس فرد را افزایش می‌دهد.

در حقیقت چیزی شبیه خانه تکانی شب عید که ما ایرانیان به عنوان یک رسم هر ساله انجام می دهیم و برای خود فرصتی فراهم می کنیم تا به موارد جزئی تر رسیدگی کرده و تمام اشیاء و فضاهای دور از چشم در خانه هایمان را نیز نظافت و مرتب کنیم. با گرفتن روزه ما این فرصت را به طبیعت مدبره بدنمان، که ذیل اراده حق تعالی می باشد، می دهیم تا با کاسته شدن از کار اصلی و مشغله ای که روزانه با خوردنهای پی در پی به آن تحمیل می کنیم یعنی هضم و تدبیر غذاهای خورده شده، وقت بیشتری برای انجام کارهای جزئی تر داشته باشد و به ساماندهی و تنظیم تمامی سیستمهای اصلی و فرعی بدنمان بپردازد و فضولات اضافه را دور کند و به اصطلاح یک خانه تکانی اساسی در بدنمان انجام دهد.




موضوع مطلب :


سه شنبه 93 خرداد 27 :: 8:29 عصر ::  نویسنده : نابغه

مهمترین اصول سلامتی

اگر می خواهید همیشه سالم و سلامت باشید، این دستورات را رعایت کنید. حضرت علی (ع) برای پیشگیری از بیماریها 3 اصل زیر را ذکر نموده اند و فرموده اند که اگر این اصول را رعایت کنید هیچ وقت بیمار نخواهید شد.

1- تا زمانی که گرسنه نشده اید غذا نخورید.

2- کمی قبل از سیر شدن از خوردن دست بکشید.

3- اجابت مزاج را به تاخیر نیندازید، بهترین زمان برای آن شبها قبل از خواب است.




موضوع مطلب :


سه شنبه 93 خرداد 27 :: 8:28 عصر ::  نویسنده : نابغه

همیشه بهترین راه حل برای مقابله با بیماریها و مسائل مختلف، از بین بردن علت بوجود آمدن آنهاست نه مبارزه کردن با معلولی که در اثر آن بوجود آمده است. تغذیه مناسب و رساندن مواد غذایی لازم به دندانها، در سالم ماندن آنها نقش مهمی دارد اما علت اصلی خراب شدن دندانها، فاسد شدن مواد غذایی به جا مانده از تغذیه افراد در دهان و همچنین بخارات و گازهای حاصله از هضم مواد غذایی در معده است که در محیط دهان حبس می شود و باعث پوسیدگی آنها می شود. بنابراین پیشنهاد ما این است که برای داشتن دندانهایی همیشه سالم نکات زیر را رعایت کنید:

1- بعد از صرف غذا، آب را در دهان مضمضه کنید (گرداندن آب در دهان) و مواد غذایی باقی مانده در محیط دهان را بیرون بریزید.

2- بعد از صرف غذا، جرم باقی مانده روی دندانها و لثه ها را که به خاطر خوردن مواد غذایی بوجود آمده است، با انگشت اشاره و یا مسواک خالی پاک کنید.

3- بعد از صرف غذا، لای دندانها و روی دندانهای آسیا و کرسی را با مسواک و یا هر وسیله مناسب دیگری پاک کنید.

4- بعد از اتمام غذا، مقدار کمی نمک بچشید، برای ضد عفونی کردن محیط دهان و جلوگیری از خرابی دندانها بر اثر مواد غذایی که احیانا در دهان باقی مانده است. (از نمک طعام طبیعی – ترجیجا نمک دریا – استفاده شود نه نمک های ید دار موجود در بازار که بیشتر آن کلر و سدیم است و با ید مصنوعی ید دار شده است)

5- زمانی که می خواهید بخوابید، کمی لای دهان خود را برای بیرون آمدن بخارها و گازهای حاصل از هضم غذا باز گذارید تا از پوسیدگی دندانها جلوگیری شود.

6- هفته ای 3-2 بار دندانهای خود را با نمک دریا و یا دهان شوی های سنتی که شامل نمک دریا، کف دریا، پوست انار، سماق، مازو، گلنار فارسی می باشد، مسواک کنید.

فقط کافی است چند روزی این دستورات را رعایت کنید تا به تاثیرگذاری آنها ایمان آورید و جزء عادات روزانه شما شود.




موضوع مطلب :


دوشنبه 93 خرداد 26 :: 5:39 عصر ::  نویسنده : نابغه

سالم ترین روش های طبخ <a href="http://tehrankids.com/index.php?do=cat&category=foods" title="تغذیه">غذا</a> را بشناسید


یکی از عوامل مهم برای داشتن بدنی سالم، گنجاندن مواد خوراکی مغذی و سالم در وعده‌های غذایی است اما به غیر از نوع خوردنی‌ها، روش مناسب طبخ آنها نیز اهمیت دارد.

روزنامه ایندین‌تایمز در مقاله‌ای جدید به پنج مورد از سالم‌ترین روش‌های طبخ غذا شامل کباب کردن، بخارپز کردن، برشته کردن، پختن در فر و تفت دادن اشاره کرده که به شرح زیر است:

کباب کردن
کباب کردن به معنای قرار دادن مستقیم موادغذایی روی حرارت است و انواع گوشت‌ها وقتی کباب می‌شوند، محتویات چربی ‌آنها هنگام پخت به شکل قطره‌های چربی خارج می‌شود. همچنین سبزیجاتی که کباب می‌شوند ویتامین‌ها و مواد معدنی آنها خیلی بیشتر از زمانی که سرخ شده‌اند حفظ می‌شود.

بخارپز کردن
این روش برای غذا پختن، فرآیندی ساده برای حفظ ارزش غذایی و مزه و طعم مواد خوراکی است. برای بخارپز کردن یک ماده غذایی، آن را داخل ظرفی ریخته و آن را روی ظرف دیگری که داخل آن، آب در حال جوشیدن است، قرار دهید. همچنین می‌توانید برای طعم‌دار کردن ماده خوراکی، طعم دهنده‌ای به آب در حال جوش اضافه کنید.

برشته کردن
در این روش ماده غذایی با قرار دادن داخل تابه‌ای بدون پوشش آماده می‌شود. همچنین در این شیوه با استفاده از درجه حرارت بسیار بالا گوشت و سیب‌زمینی پخته و آماده مصرف می‌شود.

پختن در فر
این شیوه برای طبخ مواد خوراکی، مختص دسرها و کیک‌ها نیست و می‌توان انواع گوشت‌ها و سبزیجات را به این طریق و بدون افزودن سس و تنها با آب طبیعی موجود در آنها آماده کرد.

تفت دادن
این روش سنتی در آسیا استفاده می‌شود و یکی از سریع‌ترین و راحت‌ترین شیوه‌ها برای طبخ سبزیجات است که تنها با افزودن مقدار بسیار کمی روغن، ماده خوراکی در تابه به سرعت آماده می‌شود.




موضوع مطلب :


1   2   3   4   5   >