سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
درباره وبلاگ

لوگو

آمار وبلاگ
  • بازدید امروز: 270
  • بازدید دیروز: 17
  • کل بازدیدها: 196748
  • بازدید ماهانه: 196748



نابغه کوچولو
صفحه نخست                  ATOM                 عناوین مطالب            نقشه سایت
جمعه 92 دی 6 :: 6:49 صبح ::  نویسنده : نابغه

کم خواب ها بیشتر در معرض این بیماری هستند


یک متخصص علوم اعصاب گفت‌: کسانی که به نوعی مبتلا به کم خوابی یا بد خوابی هستند یا اختلالات ریتم شبانه روزی خواب و بیداری را به شکل جدی تجربه می‌کنند بیشتر در معرض ابتلا به آلزایمر قرار می‌گیرند. محمد ترابی نامی با بیان این مطلب افزود: ‌نتایج تحقیقات نشان داده است اگر دو نفر به عنوان نمونه ژن آلزایمر را داشته باشند اما یکی از این دو نفربه نوعی اختلال خواب مبتلا باشد، احتمال ابتلای زودرس فرد دچار اختلال خواب به آلزایمر بیشتر از کسی است که این اختلال را ندارد.

وی گفت:‌ حرف زدن یا راه رفتن در خواب و همچنین تکان دادن غیر طبیعی پاها حین  خواب از جمله موارد بدخوابی است. همچنین سخت به خواب رفتن، بی خوابی و خرخر در زمان خواب (بیانگر وقفه تنفسی احتمالی حین خواب) از جمله علایم کج خوابی یا دیس سومنیا به شمار می‌آید و افراد باید حتماً به این علایم توجه کنند.

این پزشک و متخصص علوم اعصاب تأکید کرد:‌ اهمیت خواب برای مغز به حدی است که می‌توان اذعان داشت که خواب به نفع مغز است بنابراین هر گونه اختلال در خواب به مغز و سلامت آن آسیب می‌رساند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود:‌ مطالعات نشان داده است که محرومیت از خواب در حیوانات آزمایشگاهی به تحلیل سلولهای عملکردی قشر مغز و اختلال حافظه منجر می‌شود.
وی همچنین به برخی افراد که دچار پرخوابی هستند نیز اشاره کرد و گفت‌:‌ این افراد ممکن است به صورت ذاتی، پر خواب باشند و خواب هشت ساعته نتواند عملکرد طبیعی روزانه را برای آنها ایجاد کند. بنابراین به ساعات بیشتری برای خواب نیاز دارند ولی به هر ترتیب خواب آلودگی مفرط روزانه از نظر پزشکی پذیرفته نیست. وی گفت‌: اگر پرخوابی این افراد به گونه‌ای باشد که در صورت خواب بیشتر باز هم عملکرد روزانه آنها دچار مشکل می‌شود باید حتماً به پزشک مراجعه کنند.

ترابی نامی به مراکزی تحت عنوان مراکز بررسی اختلالات خواب اشاره کرد و گفت: ‌در این مراکز فردی که دچار اختلال خواب شده است مورد بررسی و آزمایش قرار می گیرد و نوع اختلال وی تشخیص داده شده و بر این اساس درمان مناسب برای وی پیشنهاد می شود. این متخصص علوم اعصاب با اشاره به اینکه خواب آلودگی علت بسیاری از تصادفات جاده ای به شمار می آید افزود: باید رانندگان بین شهری در این ارتباط غربالگری شوند و اگر به بیماری اختلال خواب دچار هستند، باید درمان شوند. وی افزود‌: اختلال خواب و خواب آلودگی فجایعی را به بار آورده است که حادثه چرنوبیل از جمله آنها به شمار می آید.

این متخصص درمان اختلال خواب همچنین اظهار داشت: 30 درصد افراد در طول زندگی خود  اختلال خواب را تجربه می‌کنند و در زمان حاضر بر اساس تقسیم بندی بین المللی اختلالات خواب یا ICSD، بیش از 50  گروه و زیر گروه اختلال خواب شناسایی شده است.




موضوع مطلب :