دکتر منصور چوبساز با بیان اینکه احتمال مرگ بر اثر بیهوشی یک در 200 هزار نفر است، گفت: این در حالیست که احتمال مرگ برای افرادی که سوار هواپیما میشوند یک در 100 هزار نفر است.
وی با بیان اینکه هر یک از انواع بی حسیهای موضعی و همچنین بیهوشی عوارض خاص خود را دارد، افزود: چنانچه همه عوامل بیهوشی و بی حسی در حد استاندارد باشد، عارضه مهمی برای فرد پیش نخواهد آمد.
این متخصص بیهوشی گفت: البته احتمال وجود خطا و اشکال در همه جا وجود دارد و اگر داروی بیهوشی و بیحسی نادرست استفاده شود و یا دارو غیراستاندارد باشد، ممکن است عوارضی از جمله تشنج، کاهش هوشیاری و حتی مرگ را نیز در پی داشته باشد.
چوبساز تهوع و استفراغ و درد بعد از عمل را از جمله عوارض بیهوشی عمومی دانست و افزود: سردرد و کمر درد نیز از جمله عوارض ناشی از بی حسی نخاعی است، اما هیچ کدام از این عوارض خطر جدی را برای فرد در پی نخواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه نمی توان گفت بی حسی نخاعی بر بیهوشی ارجحیت دارد، یادآوری کرد: برای فردی که در سن جوانی قرار دارد و مشکل قلبی، ریوی و... ندارد تا بیهوشی عوارض آن را تشدید کند بیهوشی عمومی بهتر است، اما برای مثال در زنان باردار استفاده از بی حسی نخاعی باعث می شود بتوانند لحظه تولد نوزاد خود را ببینند که این بسیار ارزشمند است.
این متخصص بیهوشی خاطرنشان کرد: هر یک از انواع بی حسی و همچنین بیهوشی در جایگاه خود کاربردی دارد و مفید است. بهتر است انتخاب آن به متخصص بیهوشی واگذار شود. چوبساز معتقد است: نباید در خصوص بیهوشی و بی حسی ذهنیت منفی به مردم داد.
موضوع مطلب :