دکتر مهتاب ربانی اناری اظهار داشت: گرفتگی بینی در این فصل سال شایع است، البته به خاطر آلودگی هوا نیز گرفتگی بینی بیشتر دیده میشود که ناشی از عفونتهای ویروسی، حساسیت و آلرژی است.
این متخصص گوش، حلق و بینی گفت: بهترین و سادهترین کار در مواجهه با گرفتگی بینی شست و شوی بینی با استفاده از سرمهای نمکی موجود در داروخانههاست که هر چقدر تناوب و تعداد این شست و شوها بیشتر باشد تأثیر بهتری برجای خواهد گذاشت. استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: اگر گرفتگی بینی علیرغم این درمان ساده بعد از 5 تا 7 روز باقی بماند، نیاز به پیگیری و درمان دارد. این متخصص گوش، حلق و بینی تصریح کرد: در گرفتگیهای بینی مزمن و گرفتگیهایی که همراه با ترشحات چرکی یا خونی باشند و به تنفس دهانی و خُرخُر شبانه فرد منجر شوند مراجعه به پزشک متخصص الزامی است.
ربانی اناری در پاسخ به این پرسش مبنی بر اینکه استفاده از بخور تا چه میزان در درمان گرفتگی بینی نقش دارد، گفت: استفاده از بخور در مواقعی که رطوبت محیط کم و هوا خشک باشد توصیه میشود. این متخصص گوش، حلق و بینی تصریح کرد: بخور گرم و سرد تفاوت چندانی با هم ندارد، به جز در بیماریهای التهابی شدید راههای هوایی که به انسداد نسبی تنفس در اطفال منجر میشود که در آن مواقع گاهی استفاده از بخور سرد ترجیح داده میشود.
موضوع مطلب :